Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Συρία του Άσαντ προχωρεί ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ, Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας

Η Συρία του Άσαντ προχωρεί ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ, Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας

Το παιχνίδι στην Συρία είναι μεγάλο και σε αυτό κρίνονται πολλά… Στο πλευρό του Άσαντ στον πόλεμό του εναντίον των φανατικών ισλαμιστών είναι η Συρία και το Ιράν. Από την άλλη πλευρά, είναι δεδομένο ότι το ισλαμικό κράτος το ενισχύει και η Τουρκία και οι ΗΠΑ και φυσικά και η Σαουδική Αραβία. Η ξενόδουλη εξουσία της Ελλάδας από την εποχή Σαμαρά, έσπευσε να σταθεί εχθρική απέναντι στην Συρία του Άσαντ, ενάντια κατ’ ουσίαν στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος!Οι εξελίξεις όμως είναι ενάντια στα σχέδια του Ερντογάν και των ΗΠΑ.

Τελευταία εξέλιξη είναι ότι οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν περικυκλώσει τρία τουρκικά παρατηρητήρια και απειλούν τουλάχιστον άλλα δύο παρά τις απειλές του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Εξαιρετικά δυσάρεστη είναι η πραγματική εικόνα στο μέτωπο της Συρίας για τις τουρκικές δυνάμεις και τον αλαζόνα Ερντογάν.

Με τη βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας που ανοίγει τον δρόμο, οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ προελαύνουν στην επαρχία Ιντλίμπ. Το γεγονός αυτό, και η δεινή θέση των Τούρκων όπου βρίσκονται στην επαρχία δήθεν ως παρατηρητές, συνιστούν ήττα της Άγκυρας, που ουσιαστικά βρίσκεται πίσω από τη στήριξη των διαφόρων ομάδων των τζιχαντιστών.

Exit mobile version