Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιώργος Τράγκας: “Η Τουρκία τα θέλει όλα”

Γιώργος Τράγκας: “Η Τουρκία τα θέλει όλα”

Μόνο η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, που κάποιοι την ψήφισαν για να κάνει “πατριωτική πολιτική” δεν βλέπει τα όσα γίνονται. Δεν βλέπει τις προθέσεις της Τουρκίας. Για το θέμα αυτό ακούσαμε σε ραδιοφωνική εκπομπή:

“Κυβερνητική σιγή ιχθύος για την πορεία προς τη Χάγη και το τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό. Στην άρρωστη πολιτική ατμόσφαιρα αιωρείται μόνο το φοβικό δίλημμα «ένοπλη σύρραξη ή παραχωρήσεις μέσω Χάγης».

Το δίλημμα ποντάρει στη δεκαετή μνημονιακή παθητικοποίηση του κοινού, στο περίφημο σοκ και δέος που επεβλήθη ως πείραμα στον ελληνικό λαό. Οι προωθούντες την αναθεώρηση της Λωζάνης και τη σμίκρυνση της εδαφικής κυριαρχίας μας, μαγειρεύοντας τις νέες Πρέσπες, ποντάρουν ότι θα υπάρξει αποδοχή της σμίκρυνσης του ελληνικού εδάφους, παρά μιας ένοπλης αναμέτρησης.

Για αυτό σπείρουν πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως την άποψη ότι μπορούμε να δώσουμε Καστελόριζο και να κρατήσουμε Ρόδο και Λήμνο. Εντός ολίγου θα ακούσουμε ότι είναι προτιμότερο να δώσουμε 300 βραχονησίδες και νήσους και να κρατήσουμε 3.000. Κάποια στιγμή θα ακούσουμε ότι δεν μπορούμε να πούμε στη διεθνή κοινή γνώμη ότι τα θέλουμε όλα. Ότι το Αιγαίο είναι ελληνική λίμνη. Ήδη ακούμε ότι αυτά είναι απαρχαιωμένες απόψεις. Οι μοντέρνες μιλάνε για παραχωρήσεις νήσων και νησίδων και για μοιρασιά, ώστε να υπάρχει σταθερότητα και ειρήνη.

Στην πραγματικότητα αποδεχόμεθα ότι οποιοσδήποτε γείτονας μπορεί να διεκδικήσει έδαφός μας και εμείς να το δώσουμε, λόγω αντικειμενικών αντίξοων συνθηκών και επειδή είναι προτιμότερο να μην αντισταθούμε. Η Τουρκία τα θέλει όλα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ TRIKLOPODIA.GR

Exit mobile version