Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έτοιμοι και πάνοπλοι για ληστεία ήταν οι αριστεροί τρομοκράτες

Έτοιμοι και πάνοπλοι για ληστεία ήταν οι αριστεροί τρομοκράτες

Ο Μιχαηλίδης ήταν εκείνος που είχε στήσει ενέδρα θανάτου στην Πεύκη κατά του Ν. Μιχαλολιάκου… Μαζί του συνελήφθη η 26χρονη σεσημασμένη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, που είχε φυλακιστεί κατηγορούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Ήταν η «μπέιμπι σιτερ» για το νήπιο  της Πόλας Ρούπα και ως συνεργός της, συμμετείχε στο σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές. Στις 20 Ιουνίου κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η δίκη της, μετά τη λήξη του 18άμηνου είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τους οποίους και παραβίασε καθώς διέκοψε την παρουσία της στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην Αγία Παρασκευή, ο δραπέτης Γιάννης Μιχαηλίδης, μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς που είναι γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Είχε αποδράσει από τις φυλακές Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο, όπου έκανε τον… βοσκό φυλάσσοντας πρόβατα σε εξωτερικό χώρο των φυλακών.

Εκτός από τον Γιάννη Μιχαηλίδη, οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες και σε δύο ακόμη γυναίκες, μία εκ των οποίων σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ήταν στενή συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο κλεμμένο ΙΧ όπου επέβαιναν εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός που αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια. Μάλιστα, τα δύο πιστόλια τα είχαν πάνω τους ο «τοξοβόλος» και η συνεργάτιδα της Ρούπα, με σφαίρα στις θαλάμες. Επίσης είχαν έναν ασύρματο ο οποίος ήταν ρυθμισμένος στις συχνότητες της αστυνομίας, αλλά και μάσκες σιλικόνης.

Όπως όλα δείχνουν, η συμμορία ήταν έτοιμη για κάποια νέα τρομοκρατική επίθεση ή πιθανώς και για ληστεία τράπεζας, καθώς εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες το τελευταίο διάστημα.

Το παρατσούκλι «τοξοβόλος του Συντάγματος» συνοδεύει τον Μιχαηλίδη από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και επιχείρησε να πετάξει το βέλος του προς την πλευρά των ΜΑΤ. Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση της Πεύκης, ο στόχος του Μιχαηλίδη και των συνεργών του δεν ήταν άλλος από τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Μιχαλολιάκο. Ο Μιχαηλίδης και ο συνεργός του είχαν εντοπιστεί από περιπολικό στην Πεύκη όταν οι αστυνομικοί τους είδαν να προσπαθούν να βάλουν βενζίνη σε μηχανάκι που είχε κλαπεί την ίδια μέρα από άλλη περιοχή της Αττικής και ο ιδιοκτήτης του το είχε δηλώσει στην αστυνομία. Ακολούθησε συμπλοκή με τους αστυνομικούς και στην συνέχεια πήραν το περιπολικό και διέφυγαν από την Πεύκη. Αργότερα, το περιπολικό είχε βρεθεί εγκαταλειμμένο στην Κηφισιά…

 

 

Exit mobile version