Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άρχισαν τα όργανα στην Νέα Δημοκρατία

Άρχισαν τα όργανα στην Νέα Δημοκρατία

Το γεγονός ότι πήραν την εξουσία πριν λίγους μήνες δεν είναι αρκετό για να κρατήσει ενωμένη την Νέα Δημοκρατία. Οι διαφορές είναι μεγάλες και σοβαρές και έχουν ρίζες βαθιές στον χρόνο. Μη ξεχνάμε ότι ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σειρά του παρ’ όλο το γεγονός ότι υποστηρίχθηκε από τον Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές δεν τον έκανε ούτε Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε και πρόεδρο όπως επιθυμούσε και πίεζε προς κάθε κατεύθυνση για αυτό.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που γνωρίζουν ότι οι απειλές Σαμάρα έφθαναν μέχρι του σημείου να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Νέα αφορμή για την κόντρα Σαμαρά – Μητσοτάκη δόθηκε με την γνωστή τροπολογία για το ποδόσφαιρο, που ο Μητσοτάκης είχε στείλει το μήνυμα ότι τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και διέγραψε μάλιστα για αυτό και τον ευρωβουλευτή Ζαγοράκη. Η ηγεσία της Ν.Δ. έσπευσε να δικαιολογήσει την απουσία του Σαμαρά από την ψηφοφορία λέγοντας ότι έδωσε εξηγήσεις. Ο Σαμαράς όμως απάντησε ότι δεν δίνει εξηγήσεις.

Θα ρίξει την κυβέρνηση ο Σαμαράς με ομάδα βουλευτών όπως γράφεται; Είναι μάλλον δύσκολο έως απίθανο να επιχειρήσει τέτοιο εντυπωσιακό πολιτικό “σάλτο μορτάλε”. Αυτό που θα μείνει πάντως και θα σέρνεται, θα είναι μια συνεχής γκρίνια, η οποία σίγουρα θα εκφραστεί και εκλογικά στο μέλλον.

Exit mobile version