Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πάμε για “θερμό” επεισόδιο στο Αιγαίο;

Πάμε για “θερμό” επεισόδιο στο Αιγαίο;

Η Αμερική επίσημα υποστηρίζει να λυθούν τα ζητήματα Ελλάδος – Τουρκίας στο Δικαστήριο της Χάγης! Ακόμη και τα ζητήματα που θέτει παράνομα και παράλογα η Τουρκία, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, χαράζει ΑΟΖ με την Λιβύη, αγνοώντας ότι ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη υπάρχει ένα μεγάλο νησί, η Κρήτη! Επάνω στην οποία μάλιστα Κρήτη, ευρίσκεται η πλέον σημαντική βάση των ΗΠΑ στην Μεσόγειο…

Μέσα σε αυτό το κλίμα, έχουμε πεδίο εναέριων μαχών το Αιγαίο κάθε ημέρα. 60 παραβιάσεις από 26 τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου. Τα 14 απ΄ αυτά εισήλθαν παράνομα στο Αιγαίο, οπλισμένα. Έγιναν 10 εμπλοκές. Αυτή η κατάσταση αρχίζει να γίνεται καθημερινότητα, ανεβάζοντας πολύ τις πιθανότητες επεισοδίου με πραγματικά πυρά.

Σήμερα, ανήμερα της Προδοσίας των Ιμίων, το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εισήλθε το πρωί στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου 200 χλμ νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και παρέπλευσε από την Κάρπαθο η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, που παρακολουθεί το τουρκικό ερευνητικό: «Βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς και εκτιμούμε ότι η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού έχει γίνει λόγω καιρού», επισημαίνει ο εκπρόσωπος.

Ένα ενδεχόμενο “θερμό” επεισόδιο δεν λέμε στημένο, αλλά ενδεχομένως και τυχαίο και επίσης πολύ πιθανό με όλες αυτές τις παραβιάσεις που γίνονται, ίσως να είναι η αφορμή για μία άτακτη υποχώρηση του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της χώρας, το οποίο θα θέσει ένα εκβιαστικό δίλημμα στον λαό: πόλεμος ή μοιρασιά με την Τουρκία. Έναν λαό που καθημερινά τον αφοπλίζουν ηθικά και τον έχουν κάνει να σέρνεται…

Υπάρχουν δυνάμεις εθνικές να αντισταθούν, να εμπνεύσουν τον Λαό; Ο χρόνος θα το δείξει. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι το κυρίαρχο σύστημα πολεμά με μίσος κάθε εθνική και πατριωτική φωνή! Και σίγουρα εν όψη αυτών των εξελίξεων δεν ήθελε σε καμία περίπτωση την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην Βουλή!

Exit mobile version