Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ίμια Ιανουάριος 1996: Όταν δεν άφησαν τα Α-7Η Corsair να βυθίσουν τον τουρκικό στόλο

Ίμια Ιανουάριος 1996: Όταν δεν άφησαν τα Α-7Η Corsair να βυθίσουν τον τουρκικό στόλο

Εκείνη την νύχτα δεν ήταν μόνο το Πολεμικό μας Ναυτικό που είχε την δυνατότητα να βυθίσει τον τουρκικό στόλο, αλλά και η Αεροπορία μας! Η μαρτυρία-ντοκουμέντο του τότε Σμηναγού (Ι) της 345 Μοίρας Νικόλαου Τσακίρη, των Α-7Η Corsair περιγράφει πώς τη νύχτα των Ιμίων της 31ης Ιανουαρίου 1996, ακριβώς 24 χρόνια πριν τα πληρώματα της 345 Μοίρας Βομβαρδισμού είχαν μπει στα κόκπιτ των μαχητικών κρούσης Α-7Η Corsair με ετοιμότητα απογείωσης 2 λεπτών και αποστολή την βύθιση του τουρκικού Στόλου.

Τα αεροσκάφη επιχειρούσαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης. Η μαρτυρία αποκαλύπτει το σημείο στο οποίο είχε προχωρήσει η πολεμική προπαρασκευή και η επιχειρησιακή ετοιμότητα προς εκτέλεση της αποστολής βύθισης του τουρκικού στόλου με βόμβες ελεύθερης πτώσης σε πτήση λίγων μέτρων επάνω από τα κύματα του Αιγαίου.

Και αποκαλύπτεται ότι ήδη οι ιπτάμενοι της 345ΜΒ, χωρίς τα σήματα και τα διακριτικά από τις φόρμες πτήσης τους, αλλά με πιστόλια, όπως προβλέπεται στις κανονικές πολεμικές αποστολές βρίσκονταν στα κόκπιτ τους έτοιμοι να απογειωθούν εντός 60” και να σπείρουν σε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή τους, τον όλεθρο στον τουρκικό Στόλο.

Δεν άφησαν την Πολεμική μας Αεροπορία να κάνει το καθήκον της και όχι μόνον αυτό… Η κυβέρνηση Σαμαρά απέσυρε σαν άχρηστα μερικά χρόνια μετά τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι την δράση των Α-7 έτρεμαν οι Τούρκοι σε περίπτωση εμπλοκής….

Exit mobile version