Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κανένας συμβιβασμός!

Κανένας συμβιβασμός!

Πρέσπες – Λαθρομετανάστες: Μόνον μια ισχυρή Εθνική κυβέρνηση, ένα Εθνικό κράτος δύναται να δώσει την λύση

Η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλο αριθμό προβλημάτων. Αυτά διαχωρίζονται σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα. Ενεργητικά και παθητικά. Ποιοτικά και ποσοτικά. Συζητήσιμα και μη.

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κατέστη πρωτεύον από τους πολιτικούς της Αριστεράς και της Δεξιάς για ένα μακρό χρονικό διάστημα. Μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και ο λαός το ανέδειξε. Οι πολιτικοί είχαν αποφασίσει την σταδιακή υποχώρηση, έφτασαν δε μέχρι του σημείου (δια των υποχωρήσεων), σήμερα το όνομα που ισχύει στα χαρτιά να γίνει αποδεκτό και να μην αντιδρά ο λαός. Οι κυβερνώντες ακολούθησαν την διεθνιστική πολιτική των φιλελεύθερων και των μαρξιστών, η οποία διαφημίσθηκε και υποστηρίχθηκε από τα προδοτικά ΜΜΕ και ο λαός υπέκυψε στην υποτιθέμενη πλειοψηφία των αντιπροσώπων. Αποτέλεσμα αυτών (δια των επαναλήψεων) ήταν η επιβολή της απόψεώς τους και η υποταγή της θελήσεως του λαού. Η Χρυσή Αυγή διατήρησε και έχει ακόμη την ίδια θέση. Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας.

Το θέμα της λαθρομεταναστεύσεως υπήρξε και είναι πρωτεύον για την Χρυσή Αυγή, δευτερεύον βεβαίως για τα λοιπά πολιτικά κόμματα. Το διεθνές σύστημα, επικαλούμενο την ελεύθερη οικονομία και την ισότητα, δημιουργούσε συνεχώς κίνητρα για να την υποστηρίξει με βάση το ατομικό συμφέρον και την δήθεν κοινή λογική. Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος του λαού αποδέχεται το φαινόμενο, άλλωστε μικρός ποσοτικά ήταν ο αριθμός των παρισταμένων στην συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την 19η Ιανουαρίου 2020. Ένα μικρό μέρος των Ελλήνων αντιστέκεται τοπικά, στην Λέσβο, στην Χίο και στην Σάμο, με μαζικότατες διαμαρτυρίες την 22α Ιανουαρίου. Μάλιστα, ο λαός αντλεί επιχειρήματα και συνθήματα από όσα διατύπωσε η Χρυσή Αυγή στο παρελθόν. Τελικά, οι αντιπρόσωποι από τα νησιά παρέδωσαν ψήφισμα στο υπουργείο που ανασυστήθηκε και όλα «βαίνουν καλώς» …

Δεν μας πειράζει η αντιγραφή, το θέμα είναι να λυθεί το πρόβλημα, ακόμη και το σχέδιο νόμου της Χρυσής Αυγής επιτρέπεται να αντιγραφεί. Δυστυχώς, η όποια αντίδραση σβήνει υπό την απειλή οικονομικών μέτρων σε βάρος όσων αντιστέκονται, ενώ διευκολύνσεις παρέχονται στους αλληλέγγυους και στους λαθρομετανάστες για να συνεχίσουν το έργο τους. Ο σχεδιασμός του συστήματος προωθεί την δημιουργία κλειστών κέντρων, τα οποία εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τον αριθμό των εισβολέων, αφού θα αυξηθούν και οι χώροι στην κοινή των Ελλήνων γη. Όμως, ο χειρισμός είναι ιδιόμορφος και ελλοχεύει κινδύνους. Διαχωρισμό των Ελλήνων σε εξυπηρετούμενους, αδιάφορους και αντιδρώντες. Τούτο μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία σε διχασμό, γιατί τα συμφέροντα καθίστανται συγκρουόμενα σε επίπεδα διάφορα των συμφερόντων του έθνους.

Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στις απόψεις που διατυπώθηκαν από ιδρύσεώς της. Η στάση μας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί επιθετική, εάν ήταν αυθύπαρκτη, όμως είναι καθαρά αμυντική γιατί η πρώτη κίνηση έγινε από το Σύστημα με την υφιστάμενη και συντηρούμενη εισβολή. Σε κάθε περίπτωση η θέση μας παραμένει αμετάβλητη. Κανένας συμβιβασμός και για την λαθρομετανάστευση. Οι νεοεμφανιζόμενες κινήσεις για τον δήθεν έλεγχο κλπ δεν είναι ολοκληρωμένες και μόνον σε μικρά πισωγυρίσματα μπορούν να οδηγήσουν γιατί οι ελέγχοντες αυτές προέρχονται από χώρους που δεν είναι αποφασισμένοι να λύσουν τα προβλήματα.

Τα δύο αυτά κύρια θέματα (ονομασία Σκοπίων και λαθρομετανάστευση) βάλλουν κατά της εθνικής υποστάσεως των Ελλήνων (ποιοτικά το πρώτο και ποσοτικά το δεύτερο) και μόνον μια ισχυρή εθνική κυβέρνηση, ένα εθνικό κράτος δύναται να δώσει την λύση. Σε περίπτωση κατά την οποία αλλοιωθεί η σύνθεση του πληθυσμού, το έργο της αποκαταστάσεως θα είναι υπερβολικά επίπονο και για τις δύο πλευρές. Η συζήτηση και ο συμβιβασμός δεν έχουν θέση στην τακτική μας, η οποία πρέπει να είναι ενεργητική για να εμψυχώσει τον λαό απέναντι σε όσα έρχονται. 

ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Exit mobile version