Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Eπιμένει υπέρ της συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία ο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη, Θάνος Ντόκος!

Eπιμένει υπέρ της συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία ο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη, Θάνος Ντόκος!

Πες μου τον… συνεργάτη σου να σου πω ποιος είσαι. Παραφράζουμε την γνωστή λαϊκή ρήση για να δείξουμε ότι οι απόψεις των πιο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αντανακλούν, επί της ουσίας, και τις δικές του θέσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος στην Κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ανέφερε ότι «εφόσον ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα στο Αιγαίο ή (το πιο πιθανόν) στην ανατολική Μεσόγειο, εφόσον το κοίτασμα εκτείνεται στις θαλάσσιες ζώνες και των δύο χωρών (περίπτωση Κατάρ-Ιράν), εφόσον η ποσότητα, η τιμή και οι τάσεις απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα επιτρέψουν την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος και, τέλος, εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει ότι αυτό την συμφέρει, τότε θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης, με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα»!

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που ο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη μιλάει για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ή στην ανατολική Μεσόγειο από την στιγμή που ανέλαβε την θέση αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας.

Εφόσον, λοιπόν, (για να χρησιμοποιήσουμε και εμείς την λέξη «εφόσον», που επανειλημμένα μεταχειρίστηκε στα λεγόμενά του ο τύπος αυτός) ο Ντόκος επιμένει όντως στην «συμφωνία συνεκμετάλλευσης» με την Τουρκία, μια τέτοια δήλωση μόνο ως ενάντια στα Εθνικά Συμφέροντα και απόλυτα ενδοτική μπορεί να θεωρηθεί.

Εάν ο Μητσοτάκης δεν αποπέμψει ΑΜΕΣΩΣ τον Ντόκο από την θέση του, αυτό σημαίνει ότι συμφωνεί με τις θέσεις του και ως εκ τούτου είναι συνένοχος στην προσπάθεια παραχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας στην Τουρκία, με ό,τι βεβαίως συνεπάγεται αυτό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version