Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καλύπτει τον Ντόκο ο Μητσοτάκης για τις δηλώσεις περί “συνεκμετάλλευσης” με την Τουρκία

Καλύπτει τον Ντόκο ο Μητσοτάκης για τις δηλώσεις περί “συνεκμετάλλευσης” με την Τουρκία

Θάνος Ντόκος: «Η παραίτηση είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού» – Έχουν περάσει 48 ώρες… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;

Όχι μόνο ομολογεί κυνικά ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος ότι μίλησε για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, όχι μόνο επιμένει σ’ αυτήν την ξεκάθαρα αντεθνική θέση, αλλά έχει και τις ευλογίες-στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αντί να τον αποπέμψει άμεσα, τον κρατάει στην θέση του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτηση που του έγινε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στήριξε τον Ντόκο, λέγοντας ότι «εξέφρασε προσωπικές απόψεις»! «Προσωπικές απόψεις» μπορεί να εκφράσει ο Ντόκος στο σπίτι του ή στο καφενείο, αλλά όχι από το νευραλγικό πόστο του συμβούλου του πρωθυπουργού της Χώρας.

Ο Θάνος Ντόκος, είναι ένας από τους “εκσυγχρονιστές” τεχνοκράτες, τους οποίους τοποθέτησε σε κρίσιμες θέσεις, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Θάνος Ντόκος προχώρησε για δεύτερη φορά σε μία δήλωση αντεθνική, μιλώντας για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, την ίδια στιγμή που αυτό είναι και η επιδίωξη της Τουρκίας του Ερντογάν!

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Κύπρου “Φιλελεύθερος” είπε ότι εάν ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα στο Αιγαίο, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μία συμφωνία συνεκμετάλλευσης!

Ο Θάνος Ντόκος, δεν σταμάτησε μόνο σε αυτό, προέβη και σε μία πολλή βολική κινδυνολογία, δηλώνοντας ανήσυχος για εμπλοκή στο Αιγαίο, προβάλλοντας έτσι το εκβιαστικό δίλημμα του κατεστημένου ότι πρέπει να τα βρούμε με την Τουρκία για να μην υπάρξει πόλεμος… Στην ίδια συνέντευξη επίσης, κατήγγειλε και την Γαλλία γιατί άσκησε βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων!!!

Ο Θάνος Ντόκος είναι ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του ίδιου του πρωθυπουργού και εφ’ όσον δεν παύεται ή αναγκάζεται σε παραίτηση, αυτό σημαίνει ότι εκφράζει πλήρως τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, του οποίου αποτελεί τον λαγό…

Ο ίδιος χθες δήλωσε ότι η παραίτησή του είναι στην διάθεση του πρωθυπουργού. Και ενώ έχουν περάσει 48 ώρες από τις δηλώσεις του, καμία παραίτηση δεν έχει ζητηθεί από τον Μητσοτάκη. Γιατί; Μήπως επειδή ασπάζεται και ο ίδιος (όπως και άλλα στελέχη της ΝΔ) την ιδέα της “συνεκμετάλλευσης” του ενεργειακού μας πλούτου με την Τουρκία;

Exit mobile version