Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η φαρσοκωμωδία των συνιστωσών και ο… “Σύριζα της δεξιάς”

Η φαρσοκωμωδία των συνιστωσών και ο... “Σύριζα της δεξιάς”

“Να οργανωθούμε ρε παιδιά…” που έλεγε και μια παλιά ελληνική ταινία!

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, υπάρχει μια συνεχής καθυστέρηση στις αποφάσεις κομματικών οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος; Εχουν τόσα πολλά όργανα ιδρυθεί, που οι συνεδριάσεις τους γίνονται προβληματικές.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι αυξάνονται και πληθύνονται οι ομάδες, τάσεις ή συνιστώσες (πείτε τες όπως θέλετε) μέσα στο κόμμα. Δεν είναι μόνο οι 53+, είναι και οι πασοκογενείς, που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: η πρώτη είναι όσοι ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ (και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) από το 2015 και η δεύτερη οι παλαιοπασόκοι (όπως Ραγκούσης, Τζουμάκας, Βάρτζελη κ.λπ.) που εντάχθηκαν μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές, στο πλαίσιο της διεύρυνσης. Τελευταίως μάλιστα εμφανίστηκε μια νέα… υποομάδα μέσα στους 53+. Ονομάζεται «Δίκτυο» και εκπροσωπείται από πρώην προεδρικούς.

Η κωμική αυτή κατάσταση με τις συνιστώσες των νεοπασόκων, μας θύμισε και τις ατελείωτες συζητήσεις εντός του “πατριωτικού χώρου”, όταν ακόμα μάλιστα η Χρυσή Αυγή είχε μεγάλα ποσοστά που δεν τους… ήταν αρκετά! Τότε όλοι αυτοί οι “αρχηγοί” ήθελαν να δημιουργήσουν τον… “Σύριζα της δεξιάς” αλλά δεν τα κατάφεραν – γιατί λέτε; Μα γιατί ήθελαν όλοι να είναι αρχηγοί! Λες και αν θα ένωναν τις ασημαντότητές τους, θα δημιουργούσαν μια παράταξη που θα έπαιρνε 20% και βάλε (οι ίδιοι αυτά διέδιδαν)!

Μπορεί να μην έγινε το όνειρό τους πραγματικότητα, όμως έπαιξαν θαυμάσια τον γνωστό τους ρόλο ΥΠΕΡ της ΝΔ και έτσι έμεινε εκτός βουλής η Χρυσή Αυγή και πήρε και την αυτοδυναμία του ο Μητσοτάκης. Για μέχρι εκεί είναι ο “πατριωτικός” τους χώρος, να είναι ουρά δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας…

Μεγαλύτερη απόδειξη του ισχυρισμού μας είναι ότι από την ημέρα που έγινε κυβέρνηση η ΝΔ, έπαψαν και οι γκρίνιες, οι συζητήσεις και η… αγωνία για το πολιτικό μέλλον του “πατριωτικού χώρου”. Τελικά όπως απέδειξε ο χρόνος (που όλους μας κρίνει), η μοναδική τους αγωνία – δεν ήταν η ενότητα – αλλά η διάσπαση των ψήφων της Χρυσής Αυγής.

Exit mobile version