Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο καθηγητής κ. Γιανναράς, η “Καθημερινή” και το εθνικό ξεπούλημα

Ο καθηγητής κ. Γιανναράς, η “Καθημερινή” και το εθνικό ξεπούλημα

Ο καθηγητής κ. Χρήστος Γιανναράς, πράγματι στα άρθρα του επισημαίνει εμφατικά την παρακμή της χώρας. Μια παρακμή όμως, η οποία επήλθε από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, στις οποίες ουδέποτε κατηγορηματικά και ξεκάθαρα πήρε θέση.

Σιωπή επί παραδείγματι για το τι θα πράξει η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση με την συμφωνία των Πρεσπών, για να αναφερθούμε σε κάτι πρόσφατο. Σωστά τα όσα λέγει, δυστυχώς! Σημασία έχει όμως, τι αντίκρυσμα έχουν πολιτικό και επί πλέον από που τα λέει…

Γιατί όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο που έπαιξε και παίζει το συγκρότημα της “Καθημερινής”-Σκάι, το οποίο του δίδει με προθυμία δημόσιο βήμα! Μήπως θα πρέπει να προβληματιστεί εάν αυτό το δημόσιο βήμα στις σελίδες της “Καθημερινής” αποτελεί και ένα πολύ βολικό πατριωτικό άλλοθι για το συγκρότημα “Καθημερινή” – Σκάι;

Παρά ταύτα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα όσα έγραψε στο τελευταίο του άρθρο με τίτλο “Πανέτοιμοι για να κατακτηθούμε”, απηχούν την θλιβερή πραγματικότητα μιας Ελλάδας που χάνεται και ταπεινώνεται. Μήπως όμως, για να είμαστε πανέτοιμοι για να κατακτηθούμε, συνέβαλε και η πάλαι ποτέ δεξιά εφημερίδα “Καθημερινή”; Από το άρθρο του κ. Χρήστου Γιανναρά και τα παρακάτω:

“Πανέτοιμοι για να κατακτηθούμε: “Ο εξευτελιστικός αφελληνισμός μας απαιτεί, να επαναληφθούν τα αμήχανα αλλά αυτάρεσκα γλυκοχαμόγελα τύπου Νίκου Κοτζιά, όταν ξεπούλαγε στο ΝΑΤΟ τη Μακεδονία – συνεπής κατάληξη μιας, εκτρωματικής ιστορικά, πολιτικής χαμέρπειας. Οι άνθρωποι πολεμάνε, όταν θέλουν να μη χάσουν κάτι, που χωρίς αυτό η ζωή τους δεν έχει νόημα. Σήμερα αυτό το «κάτι» είναι μόνο το χρήμα. Γι’ αυτό και οι πόλεμοι μόνο για μισθοφόρους.”

Exit mobile version