Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο “εθνικός κουτσαβακισμός” δεν οδηγεί πουθενά – Είναι αλήθεια… νεκροί οι τούρκοι καταδρομείς των Ιμίων;

Ο “εθνικός κουτσαβακισμός” δεν οδηγεί πουθενά - Είναι αλήθεια... νεκροί οι τούρκοι καταδρομείς των Ιμίων;

Το 1955 ξερίζωσαν τον Ελληνισμό από την Κωνσταντινούπολη. Το 1974 με τον “Αττίλα”, κατέλαβαν το 40% της Κύπρου μας και η κατοχή αυτή συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας. Το 1996, υποστείλαμε την Ελληνική Σημαία από εθνικά κυρίαρχο έδαφος, στο οποίο ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να υψώσουμε μία Γαλανόλευκη! Και έπεσαν στο καθήκον για την Πίστη και για την Πατρίδα τρεις Γενναίοι Αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού. Η εθνική ταπείνωση έχει όνομα. Λέγεται Ίμια και έφερε τις “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, το ελικόπτερο των τριών παλληκαριών εβλήθη από τους Τούρκους καταδρομείς. Κάποια χρόνια αργότερα ακούστηκε ότι οι Τούρκοι σκοτώθηκαν άλλοι σε περίεργα ατυχήματα και άλλοι δολοφονήθηκαν. Πόσο ανταποκρίνεται αυτό στην πραγματικότητα;Είναι αλήθεια; Υπάρχει μηχανισμός τέτοιος στο ελληνικό κράτος, ο οποίος να προέβη σε ενέργειες αυτού του τύπου; Αμφιβάλλουμε…

Είναι αλήθεια ή μήπως είναι ένα ακόμη παραμύθι προς εκτόνωση της εθνικής οργής, ένα παραμύθι που πλάστηκε μέσα στα πλαίσια ενός “εθνικού κουτσαβακισμού” ανέξοδου που δεν οδηγεί πουθενά; Μήπως είναι ένα ακόμη ψέμα αυτών που κάθε τόσο καταλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη, απελευθερώνουν την Βόρειο Ήπειρο και άλλα πολλά, πάντοτε μουτζουρώνοντας χαρτιά ή κτυπώντας τα πλήκτρα ενός υπολογιστή;

Ασφαλώς και δεν γνωρίζουμε. Θα σας παραθέσουμε όμως, ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, τονίζοντας ότι κάθε αντίθετη αξιόπιστη πληροφορία πρόθυμα θα την δημοσιεύσουμε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, οι Τούρκοι κομάντος των Ιμίων, ούτε δολοφονήθηκαν, ούτε πέθαναν σε περίεργα ατυχήματα:


Τι απέγιναν οι Τούρκοι κομάντος;

“Λίγo αργότερα, γεννιέται ο μύθος πως η ομάδα των 12 Τούρκων στρατιωτικών, σκοτώθηκε σε πτώση ελικοπτέρου μερικές ημέρες μετά τη Κρίση των Ιμίων, κατόπιν σαμποτάζ που προκλήθηκε από πράκτορες. Μεταγενέστερες εκδοχές του μύθου κάνουν λόγο για μυστηριώδη αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και ανεξήγητες εν ψυχρώ δολοφονίες. Στις 15 Φεβρουαρίου 1996 συνετρίβη μέσα στον ναύσταθμο «Ακσάζ» ελικόπτερο τύπου S-70 και σκοτώνονται 5 άνδρες, ενώ τραυματίζονται άλλοι 9. Επρόκειτο (σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα) για 5 κομάντο που γύριζαν από πτήση στα Ίμια (Bülent Usta, Toprak Karıştır, İhsan Çakmak, Ahmet Selçuk and Aykut Tetik). Σε άλλο άρθρο το όνομα του Toprak Karıştır, αντικαθίσταται με αυτό του Ahmet Toprakkarıştıran.

Τα ελληνικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως και οι 12 κομάντο σκοτώθηκαν σε πτώση ελικοπτέρου 17 ημέρες μετά τα γεγονότα των Ιμίων. Η Hurriyet Daily News όμως, υποστηρίζει πως σύμφωνα με έρευνα της Vatan, 2 από τους κομάντο είναι σήμερα (2012) στη φυλακή για διάφορες υποθέσεις (υποθέσεις Ενεργκεκον και Βαριοπούλα), ο αρχαιότερος εξ αυτών είναι συνταξιούχος και οι υπόλοιποι 9 υπηρετούν ακόμη στις Τουρκικές ΕΔ.

Σε συνέντευξη του τότε συντονιστή πλωτάρχη İz Metin στην Hurriyet (2012), πληροφορούμαστε πως οι κομάντος των Ιμίων, είναι οι Ali Turksen, Ercan Kirectepe, Hakan Caliskan, Sadettin Dogan (σκοτώθηκε το 2014), Salih Corekcioglu, Cavit Ozmen, Abdullah Arslan, Levin Keten, Lutfu Tokusoglu, Ibrahim Balcin, Hasan Arap και Tanel Erena.

Κανένα από αυτά τα ονόματα δεν ταιριάζει με τις αναφορές για τους 5 πεσόντες κομάντο της συντριβής του ελικοπτέρου.

Η Milliyet, φιλοξένησε τον Ιανουάριο του 2016, συνέντευξη του επικεφαλής της τουρκικής ομάδας που ανέβηκε στα Ίμια το 1996, απόστρατου συνταγματάρχη Ali Türkşen, ο οποίος φαίνεται να επιβεβαιώνει την απώλεια των 5 συναδέλφων του στο αεροπορικό ατύχημα με το ελικόπτερο στις 15 Φεβρουαρίου 1996. Οι 5 νεκροί όμως δεν ήταν μέλη της ομάδας των 12 κομάντο, αλλά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια περιπολίας στα Ίμια. Ο ελληνικός Τύπος εκείνη την εποχή είχε γράψει ότι έγινε δήθεν σαμποτάζ από Έλληνες πράκτορες στο ελικόπτερο που τους μετέφερε. Ουδέποτε όμως υπήρξε επιβεβαίωση και σε άρθρο της Milliyet του 2017, επαναλαμβάνεται ο ισχυρισμός.

O Ali Türkşen και ο Ercan Kirectepe σε πρόσφατη (2016) συνέντευξη στο NTV απεικονίζονται σε πλάνα του 1996, μετά το πέρας της αποστολής στα Ίμια. Ο Türkşen σε συνέντευξη στο STAR (Φεβρουάριος 2017). Ο Ercan Kirectepe σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πλήρωσε με τη πιστωτική του κάρτα το καύσιμο για τα δυο φουσκωτά σκάφη που μετέφεραν την ομάδα στα Ίμια.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει πως οι 12 Τούρκοι κομάντο που ανέβηκαν στα Ίμια, σκοτώθηκαν από Έλληνες πράκτορες ή το ίδιο το τουρκικό κράτος. Το γεγονός πως οι επικεφαλής τους αποδεδειγμένα βρίσκονται εν ζωή, καταρρίπτει τον ισχυρισμό.”

ptisidiastima.com

Exit mobile version