Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Περισσότερα έδινε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ για το Πολεμικό Ναυτικό!

Περισσότερα έδινε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ για το Πολεμικό Ναυτικό!

Αναφερθήκαμε και σε προηγούμενη καταχώρησή μας στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουσιαστικά αφήνει χωρίς χρήματα τον πολεμικό μας στόλο! Αντίθετα με όσα λένε τα χρεοκοπημένα και γι’ αυτό ελεγχόμενα από την εκάστοτε κυβέρνηση μεγάλα ΜΜΕ, η πολιτική των μνημονίων που συνεχίζεται παρ’ όλη την τουρκική απειλή, δεν ενισχύει όπως θα έπρεπε να κάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας!

Συγκεκριμένα, το 2020 το ΓΕΝ καλείται να διαχειριστεί συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 84,5 εκατομμυρίων ευρώ. Για το 2019 το ποσό ήταν στα 93 εκατομμύρια ευρώ συνεπώς για το 2020 συγκριτικά με το 2019 υπήρξε νέα μείωση παρά τις όποιες κυβερνητικές εξαγγελίες για αύξηση των δαπανών.

Όπως διαβάσατε, ακόμη και από το ΣΥΡΙΖΑ λιγότερα διαθέτει για το Πολεμικό μας Ναυτικό η δήθεν πατριωτική κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, αφού από τα 84,5 εκατομμύρια ευρώ μόλις τα 6 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για τη συντήρηση του Στόλου. Όμως από τα 6 εκατομμύρια ευρώ τα 2 είναι οφειλές του 2019. Δηλαδή του συνόλου των πλοίων του ΠΝ. Από φρεγάτες μέχρι βοηθητικά βάσεως. Το 65% του προϋπολογισμού προορίζεται για τη κάλυψη των αναγκών τις μισθοδοσίας του προσωπικού ενώ το υπόλοιπο μέρος των κωδικών του προϋπολογισμού αφορούν καύσιμα, συντήρηση οχημάτων κτλ.

Για να καταλάβετε το μέγεθος των επικίνδυνων μειώσεων στα κονδύλια για την Εθνική μας Άμυνα, το 2010 ο προϋπολογισμός του ΠΝ ήταν 260 εκατομμύρια ευρώ! 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επιμένει ότι για την Εθνική μας Άμυνα αξίζει κάθε θυσία, επιμένει στο δόγμα περισσότερα κανόνια και λιγότερο βούτυρο.

Exit mobile version