Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

400 “πρόσφυγες” έφαγαν… πόρτα στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Σερβία

400 “πρόσφυγες” έφαγαν... πόρτα στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Σερβία

Περίμεναν από την Πέμπτη, δεν τους… άνοιξε κανείς τις πύλες και οι Σέρβοι τους επέστρεψαν στο νότιο μέρος της χώρας! Να θυμίσουμε ότι προ 10 ημερών οι Ούγγροι συνοριοφύλακες, αναγκάστηκαν να ρίξουν προειδοποιητικά πυρά και έτσι έτρεψαν σε φυγή ομάδα εισβολέων.

Εκατοντάδες λαθρομετανάστες, που είχαν αποκλείσει από το απόγευμα της Πέμπτης τη συνοριακή διάβαση «Kelebia», στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας, απομακρύνθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από τη σερβική αστυνομία και οδηγήθηκαν σε καταυλισμούς.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα zougla.gr, “300 με 400 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και πολλά γυναικόπαιδα, πέρασαν ομαδικά τα σερβικά σύνορα και προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ουγγαρία. Οι Ούγγροι συνοριοφύλακες αντέδρασαν άμεσα, έκλεισαν τα σύνορα τοποθετώντας οδοφράγματα ενώ αστυνομικοί των μονάδων καταστολής απώθησαν τους πρόσφυγες προς στην ουδέτερη ζώνη. Εκεί παρέμειναν έως τις δύο η ώρα τα ξημερώματα, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσής τους από τη σερβική αστυνομία.”

«Η Σερβία δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές από την πλευρά των μεταναστών που δυσχεραίνουν τις σχέσεις με τους γείτονες, ούτε θα ανεχθεί να εκτίθενται σε συνθήκες παγωνιάς μικρά παιδιά», δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούλιν, υπουργός Άμυνας της Σερβίας. Σήμερα στις 7:00 το πρωί ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών και οι ουγγρικές αρχές άνοιξαν τη συνοριακή διάβαση «Kelebia». Όλοι οι “πρόσφυγες” μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στο Πρέσεβο, στη νότια Σερβία.

Exit mobile version