Σοβαρό πρόβλημα της οικονομίας μας τα “κόκκινα” δάνεια. Ποιον τοποθέτησε αρμόδιο υφυπουργό για τις Τράπεζες και τα “κόκκινα” δάνεια; Έναν άνθρωπο του Τζορτζ Σόρος και αυτό όταν είναι παγκοσμίως γνωστό ότι ο Τζορτζ Σόρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα, εάν όχι το μεγαλύτερο κοράκι στα διεθνή παιχνίδια του τραπεζικού και χρηματιστηριακού συστήματος! Έβαλε κυριολεκτικά τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Και είχε προκαλέσει μεγάλες απορίες όταν ανακοινώθηκε η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει ως υφυπουργό αρμόδιο για τις τράπεζες, τον Γιώργο Ζαββό. Ο υφυπουργός Οικονομικών υπεύθυνος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, και τεχνοκράτης με ισχυρές επαφές στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει οικογενειακούς δεσμούς με τον Τζορτζ Σόρος καθώς ο μεγαλοεπενδυτής έχει παντρέψει τον αδελφό του Στέλιο Ζαββό. Ο γάμος μάλιστα έγινε τον Ιούνιο του 2004, στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.
Ο Στέλιος Ζαββός, ο αδελφός του υφυπουργού και κουμπάρος του Σόρος έχει την διαχείριση του τοπικού παραρτήματος Σόρος, της ΜΚΟ Solidarity Now.
Τι σχέση έχει με την ΜΚΟ του Σόρος όμως ο Κυριάκος Μητοτάκης; Ο ίδιος καμία… Είναι όμως Γενική Διευθύντρια η πρώτη του εξαδέλφη Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία δηλώνει υπερήφανη γιατί βρήκε δουλειά στον Αλί, τον Μωχάμετ και τον Αμπντούλ, όταν υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι Έλληνες… Σας παραθέτουμε το παρακάτω από την ιστοσελίδα της ΜΚΟ Solidarity Now:
«Δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης, ευθύνης, αποτελεσμάτων, μεγάλης ικανοποίησης και χαράς, αυτά είναι τα συναισθήματα των ομάδων μας», σημειώνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow, για τους αξιοσημείωτους αριθμούς που έχουν επιτευχθεί σε μόλις δυο χρόνια. «Και το πιο σημαντικό όλων, το Κέντρο συμπλήρωσε τα δύο χρόνια επιτυχούς λειτουργίας – δύο χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών, επιμονής και υπομονής, ελπίδας και ονείρων για μια καλύτερη ζωή για τους ανθρώπους – τους ωφελούμενούς μας. Ο Αλί, η Φεϊρούζ, ο Μοχάμεντ, ο Αμπντούλ, η Σανά, είναι μερικοί από αυτούς που βρήκαν δουλειά, που πίστεψαν ξανά στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους, που έμαθαν να μιλάνε ελληνικά, που πλέον παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις για τη ζωή τους», συμπληρώνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη.”