Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με τα κόκκινα δάνεια παραδίδουν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων στα ξένα fund

Με τα κόκκινα δάνεια παραδίδουν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων στα ξένα fund

Η παράδοση της περιουσίας των Ελλήνων που υποστηρίζει την στεγαστική και επιχειρηματική δανειοληπτική δραστηριότητα μπορεί να γίνει μόνο στα κοράκια των εταιριών διαχείρισης χρέους για περαιτέρω ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς εξπρές, εξώσεις οικογενειών και καταστροφή επιχειρήσεων με προβληματικό δανεισμό.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2020 η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Χαρίκλεια Απαλαγάκη δήλωσε ότι στην ουσία μόνο από το νόμο απαγορεύεται η πώληση ενός κόκκινου δανείου άμεσα στον αντίστοιχο δανειολήπτη  σε μικρότερη ονομαστική αξία από την αρχική. Δηλαδή με άλλο νομικό πλαίσιο μιας Εθνικής Κυβέρνησης δεν θα υπήρχε αυτό το κόλλημα.

Με απλά λόγια το σχέδιο της υφαρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, είτε στα στεγαστικά είτε στα επιχειρηματικά δάνεια, υπεισέρχεται στην φάση των συνοπτικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εξπρές και των άμεσων εξώσεων. Σύμφωνα με άρθρο της οικονομικής εφημερίδας “Deal” της 7ης Φεβρουαρίου, 150 χιλιάδες ακίνητα έχουν περάσει ήδη στα fund, δηλαδή στις εταιρίες διαχείρισης χρέους των διεθνών τοκογλύφων. Παράλληλα με το σχέδιο “Ηρακλής” οι ξένοι ιδιοκτήτες των τραπεζών στην Ελλάδα θα πλουτίσουν σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Υπενθυμίζουμε ότι ενώ με τα απανωτά μνημόνια οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν και γενικότερα η Ελληνική Οικονομία έχασε ένα σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ της αναγκάζοντας 500 χιλιάδες συμπατριώτες μας να φύγουν στο εξωτερικό, τα δάνεια έμειναν αμετάβλητα στην αρχική τους ονομαστική τιμή.

Σήμερα η δικαιολογία για το πλιάτσικο του ιδιωτικού δανεισμού είναι ότι οι εταιρίες διαχείρισης χρέους δεν έχουν κάποιο ηθικό κόλλημα για την διεξαγωγή απανωτών πλειστηριασμών και εξώσεων που θα είχε μια κρατική τράπεζα λόγω του πολιτικού κόστους πριν το 3ο μνημόνιο. Όμως μετά το τρίτο μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το τραπεζικό σύστημα στους ξένους και σήμερα η Νέα Δημοκρατία θα παραδώσει τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των Ελλήνων στους ίδιους παραπάνω διεθνείς τοκογλύφους.

Συμπερασματικά όλη η ιδιωτική και δημόσια περιουσία της Πατρίδας μας έχει βγει για ξεπούλημα όπως ακριβώς συμβαίνει και σε μια κλασσική περίπτωση χρεωκοπημένης εταιρίας. Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να ανακόψει την δρομολογημένη πλήρη διάλυση της Ελληνικής Οικονομίας από τους αριστεροδεξιούς εκπλειστηριαστές της μεταπολίτευσης.

Θ. Κωστής

Exit mobile version