Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κρίση, η Χρυσή Αυγή και οι εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Η κρίση, η Χρυσή Αυγή και οι  εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Οι λαοί που εκλέγουν πολιτικούς διεφθαρμένους και προδότες δεν είναι θύματα, αλλά συνένοχοι.” George Orwell

Κατ’ αρχάς είναι δεδομένο ότι το 2,93%, το ποσοστό δηλαδή το οποίο έλαβε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του θέρους του 2019, βρωμάει από μακριά… “μαγείρεμα”! Δεν θα σταθούμε όμως σε αυτό, γιατί είναι βέβαιο ότι στην πραγματικότητα εάν το ποσοστό μας ήταν σημαντικά μεγαλύτερο, τουλάχιστον μία μονάδα επάνω από το 3% δεν θα ήταν δυνατόν να δοθεί η δυνατότητα, στους αλιτήριους, που εξουσιάζουν την δημόσια ζωή να κάνουν αυτό το “μαγείρεμα”.

Άλλωστε, ήταν δεδομένο ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και όλα τα ΜΜΕ ήθελαν με κάθε τρόπο να αφήσουν την Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής και το δήλωναν ευθέως, δεν το έκρυβαν. Υπήρξε, όμως, μεγάλη μείωση του ποσοστού μας και αυτό είναι ένα γεγονός, το οποίο δεν μπορούμε να αρνηθούμε. Άλλοι εξαπατήθηκαν και άλλοι πολύ απλά δεν μας πίστευαν πλέον.

«Εν αμίλλαις πονηραίς, αθλιότερος ο νικήσας» Αριστοφάνης, «Ιππείς» 424 π.Χ.

Αφήνουμε κατά μέρος τους βρώμικους μηχανισμούς προπαγάνδας και την λάσπη ετών από όλους εναντίον μας, καθώς και την λιποταξία από τις γραμμές του Κινήματός μας προεκλογικά πολλών ανθρώπων, οι οποίοι υποστήριξαν στο παρελθόν την Χρυσή Αυγή και άλλοι από αυτούς πληρώθηκαν, άλλοι έλαβαν υποσχέσεις, άλλοι εξαπατήθηκαν και άλλοι πολύ απλά δεν μας πίστευαν πλέον. Θα σταθούμε επί του προκειμένου στο κατά πόσον η κρίση και η εξέλιξή της μέσα στον χρόνο διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα και επί του προκειμένου θα σας παραθέσω ένα απόσπασμα μεγάλου Πανεπιστημίου για την κρίση στην Ελλάδα και το πΏς αυτή επηρέασε τις εξελίξεις.

Διαβάζουμε: “Μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, οι οποίοι αναλύουν το πολιτικό κλίμα σε 154 χώρες του κόσμου και για την Ελλάδα. Σε ιστορικά επίπεδα η δυσαρέσκεια για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Γεωπολιτικοί κίνδυνοι, οικονομικές προκλήσεις και κοινωνικές ανισότητες. Σε αυτό το… τρομακτικό τρίπτυχο έρχεται να προστεθεί και η παγκόσμια δυσαρέσκεια για την ποιότητα της δημοκρατίας, που έχει ανέλθει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα

«Η κρίση χρέους ανέτρεψε την δημοκρατική σταθεροποίηση»

Ειδικά όσον αφορά τη χώρα μας, η έκθεση σημειώνει ότι «η κρίση χρέους ανέτρεψε την δημοκρατική «σταθεροποίηση» που είχε επιτευχθεί στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα. Τα χρόνια της κρίσης οδήγησαν στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων, όπως η Χρυσή Αυγή… Από την έναρξη της κρίσης, η δυσαρέσκεια των Ελλήνων μεγάλωσε, με 4 στους πέντε Έλληνες να μην είναι ικανοποιημένοι από πολιτικό σύστημα και δημοκρατία. Τα τελευταία χρόνια, όμως, παρατηρείται μείωση του ποσοστού.”

Η μείωση του ποσοστού, λοιπόν, των πολιτών, οι οποίοι δεν ήταν ικανοποιημένοι και ήταν έως και οργισμένοι ενάντια στο σύστημα, μειώθηκε και μαζί με αυτήν μειώθηκε και το ποσοστό της Χρυσής Αυγής. Αυτό συνέβη αφ’ ενός μεν διότι δεν ήταν και δεν ήταν δυνατόν να ήταν συνειδητοί Χρυσαυγίτες και Ιδεολόγοι όλοι αυτοί που μας ψήφιζαν, αφ’ ετέρου δε γιατί συνήθισαν την ανέχεια, την μείωση των εισοδημάτων τους, την κατακόρυφη πτώση αρχών και αξιών της κοινωνίας.

Με απλά λόγια, έμαθαν να ζουν με την κρίση, κουράστηκαν να αντιδρούν και αποδείχθηκαν ανίκανοι να σταθούν εμπόδιο στους αίτιους της δυστυχίας τους.

Οι «άθλιοι» του ψευτορωμαίικου

«Ίσοι, κατά το νόμο, οι πάντες, απαλλαγμένοι από τον Πεισίστρατο, επιλέγουμε έναν απατεώνα ή έναν ευνούχο για να μας κυβερνήσει.» Έζρα Πάουντ

Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;  Η απάντηση στο ερώτημα αυτό μέσα στο κορυφαίο έργο του «Έγκλημα και τιμωρία» του μεγάλου Ρώσου συγγραφέως Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και συγκεκριμένα στην συγκλονιστική στιγμή, η οποία και ερμηνεύει όλα τα παράδοξα της πολιτικής. Είναι το σημείο εκείνο του μυθιστορήματος, στο οποίο ο πρωταγωνιστής του έργου Ρασκόλνικωφ δολοφονεί, χτυπώντας θανάσιμα, την γριά τοκογλύφο, την οποία ήθελε να ληστέψει. Η γριά, η οποία παρ’ όλο τον πλούτο της ζούσε μια άθλια ζωή με παξιμάδια και στερήσεις, αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να γλιτώσει τον θάνατο από τα χέρια του Ρασκόλνικωφ και αυτός απορεί. Απορεί ο Ρασκόλνικωφ για ποιον λόγο προσπαθεί η γριά να αποφύγει τον θάνατο, αφού η ζωή της είναι τόσο μίζερη.

Στην απορία του απαντά ο Ντοστογιέφσκι, σχολιάζοντας ότι αυτό που δεν είχε αντιληφθεί ο ήρωας του μυθιστορήματός του, ο Ρασκόλνικωφ, είναι ότι όσο περισσότερο άθλια είναι η ζωή κάποιου, τόσο πιο πολύ γαντζώνεται σε αυτή. 

Αυτό ακριβώς συνέβη και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Οι «άθλιοι» του ψευτορωμαίικου γαντζώθηκαν στο ξερό παξιμάδι των επιδομάτων, της συντάξεως των 300 ή 400 ευρώ, στις υποσχέσεις και τα μεγάλα τα ψεύτικα τα λόγια του Μητσοτάκη, γαντζώθηκαν κυριολεκτικά στην μιζέρια και στην «σταθερότητα» της δυστυχίας τους. Όλα αυτά μαζί με μια εκστρατεία τρόμου από τα κανάλια, τα οποία με μια συνεχή «πλύση εγκεφάλου» τους οδήγησαν στην επιλογή τους στην κάλπη.

Το αρρωστημένο κλίμα της παθητικότητας και του ραγιαδισμού

«Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίικο. Να μή το πιστέψετε. Θα φύγη πίσω» ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

Ασφαλώς και πρέπει να προβληματιστεί κανείς εάν πέρασε η κρίση. Η κρίση ασφαλώς και δεν πέρασε, απλά κάποιοι την “συνήθισαν”. Πόσο όμως ακόμη θα ανέχονται τα όσα συμβαίνουν γύρω τους; Και κανένας δεν ξέρει εάν θα είναι αρκετό ένα γεγονός σημαντικό για να ανατρέψει αυτό το αρρωστημένο κλίμα της παθητικότητας και του ραγιαδισμού.

Ενός ραγιαδισμού, που τον ζήσαμε και πριν λίγες ημέρες. Οι Τούρκοι έκαναν έρευνες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και ο Υπουργός της Ν.Δ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι πήρε ο… αέρας το τουρκικό πλοίο και κατά λάθος παραβίασε την εθνική μας κυριαρχία, ενώ ταυτόχρονα έστειλαν πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού να… παρακολουθεί την παραβίαση της Εθνικής μας Κυριαρχίας χωρίς να αντιδρά, αναγκάζοντας τον Επίτιμο Αρχηγό του Πολεμικού μας Ναυτικού Ναύαρχο Αντωνιάδη, να δηλώνει ότι αυτό είναι “καραγκιοζιλίκι”! Και αυτό πραγματικά ήταν! Ως πότε οι Έλληνες αλήθεια θα πάσχουν από πλήρη ανυπαρξία εθνικού φιλότιμου και θα ανέχονται την εθνική μειοδοσία σε Κύπρο, Μακεδονία και Αιγαίο; Ως πότε θα ανέχονται από μία κυβέρνηση ασυστόλων ψευτών, που είχε υποσχεθεί ότι θα σταματήσει την λαθρομετανάστευση, να μην αντιδρά σε μία εισβολή, η οποία γίνεται κυριολεκτικά στην Πατρίδα μας;

Η Χρυσή Αυγή έχοντας να αντιμετωπίσει θεούς και δαίμονες, με τους πάντες εναντίον της και με έναν λαό, ο οποίος στην πλειοψηφία του υποτάχθηκε πλήρως στην μιζέρια και την δυστυχία, κράτησε παρά ταύτα σημαντικές δυνάμεις για μία Αντεπίθεση, η οποία ασφαλώς και θα λάβει χώρα δεδομένων των συνθηκών και της παταγώδους αποτυχίας της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, μιας αποτυχίας η οποία όσο περνά ο καιρός θα φαίνεται καθαρά, αποτυχίας τόσο στα εθνικά θέματα, όσο και στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Δεν αρκούν όμως οι συνθήκες, χρειάζονται ψυχές δυνατές, που ξέρουν να δίνουν μάχες, που γνωρίζουν να αντέχουν στις δυσκολίες, να αψηφούν το ότι είναι κυριολεκτικά όλοι εναντίον μας και προπαντός είναι αρκετά δυνατές για να αντέξουν μία χαμένη μάχη. Σε όλους αυτούς, η Χρυσή Αυγή απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο, δηλώνοντας ότι ΕΜΕΙΣ όταν όλοι γίνουν άπιστοι, θα παραμείνουμε Πιστοί γιατί Επάνω απ’ όλα για εμάς είναι η ΙΔΕΑ!

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Exit mobile version