Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυτά που ΔΕΝ ΛΕΕΙ ο Μηταράκης (και ο Μητσοτάκης…) για την λαθρομετανάστευση

Αυτά που ΔΕΝ ΛΕΕΙ ο Μηταράκης (και ο Μητσοτάκης...) για την λαθρομετανάστευση

Διευκρινίσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης περί δημιουργίας “κλειστών δομών” αλλά και για την επίταξη περιοχών στα νησιά που θα χτιστούν οι δομές αυτές έδωσε ο υπουργός λαθρομετανάστευσης Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ειδικότερα, ο Μηταράκης, τόνισε πως η κυβέρνηση θα δώσει αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες των εκτάσεων που επιτάχθηκαν, ενώ υποστήριξε πως έχει ήδη υπογράψει την επίταξη των εκτάσεων. Διαμήνυσε πως οι κλειστές δομές σε Χίο, Λέσβο και Σάμο θα κλείσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, υπερασπίστηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστές δομές, λέγοντας πως «από τις 40.000 ανοιχτές θέσεις που θα υπάρχουν στα νησιά, ο νέος σχεδιασμός προβλέπει τις μισές θέσεις, οι οποίες θα είναι κλειστές. Ο σχεδιασμός μας οδηγεί σε βιώσιμη αποσυμφόρηση των νησιών».

Όσο για τους υπόλοιπους 20.000 που θα μείνουν στα νησιά, ο υπουργός τόνισε πως όσοι εξ αυτών λάβουν άσυλο, θα εφοδιαστούν με ταξιδιωτικά έγγραφα και θα αποχωρήσουν από το Βόρειο Αιγαίο. Όσοι δεν λάβουν άσυλο, συνέχισε, θα επιστρέψουν στην Τουρκία.

Αναφορικά με τη θέσπιση κάρτας εισόδου στις κλειστές δομές, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η είσοδος και η έξοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους αιτούντες άσυλο δεν είναι προς επιστροφή και δεν έχουν παραβατική σμυπεριφορά. «Θα δικαιούνται να βγαίνουν κάποια στιγμή το μεσημέρι και θα επιστρέφουν το βράδυ. Κανείς δεν θα μπορεί να βγαίνει το βράδυ», είπε.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τα παραπάνω δημοσιεύονται σε όλα τα συστημικά Μέσα παραπληροφόρησης καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των νησιωτών. Είναι πολλά όμως που δεν μας εξηγεί ο Μηταράκης και η κυβέρνηση της ΝΔ… Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια:

1. ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΟΜΕΣ; Γιατί η κυβέρνηση ήδη έχει ζητήσει Διοικητές με θητεία ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ για τα ήδη υπάρχοντα κέντρα “φιλοξενίας”

2. Πόσους από τους 20.000 (και… πως) θα επιστρέψει στην Τουρκία ο Μηταράκης, όταν μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί μερικές… δεκάδες;

3. Τι θα συμβεί όταν τα “προσφυγόπουλα” θα θέλουν να… ξενυχτήσουν και δεν θα επιστρέφουν το βράδυ στις “κλειστές δομές”; Θα τους ψάχνει η Αστυνομία στα σοκάκια των νησιών;

4. Γιατί ακόμα μιλάνε για “προσφυγικό”, όταν οι ίδιοι απορρίπτουν το 95% των αιτήσεων ασύλου;

5. Πόσα ψέματα ακόμα θα αραδιάσουν στους απελπισμένους κατοίκους των νησιών μας; Γιατί με όσους λαθρομετανάστες πρόκειται να έρθουν από την άνοιξη και μετά, δεν μας σώζει τίποτα! Ούτε όλες οι δομές των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας μαζί…

Exit mobile version