Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βουτιά στο κενό

Βουτιά στο κενό

Με οδηγό τη φιλοπατρία των αγωνιστών, με αγώνα σκληρό, μετατρέψαμε μια μικρή ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ σε ένα κράτος-πρότυπο της Βαλκανικής. Και οργανώσαμε μία κοινωνία δεκτική σε κάθε καινοτομία και έτοιμη για κάθε νέα στοίχημα».

Αυτά είπε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας 1821-2021». Και κάνοντας αυτή την ανιστόρητη και προσβλητική δήλωση, μας έδωσε ακόμη μια φορά το εθνικό στίγμα της κυβέρνησης και του κόμματός του. Και το στίγμα είναι εξαιρετικά αδύναμο και προβληματικό.

Αυτό που τους νοιάζει (ως εκπροσώπους των συμφερόντων Μπίλντερμπεργκ) είναι η τελευταία φράση, ότι δηλαδή: «οργανώσαμε μια κοινωνία δεκτική σε κάθε καινοτομία». Αυτό είναι όλο το παιχνίδι. Μια κοινωνία ανοικτή, μια «open society» … κι ο νοών νοήτω.

Υπάρχει ένα τραγούδι που λέει στο ρεφρέν του: «όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα κι ο Θεός ο ίδιος δεν με σταματά». Το αφιερώνουμε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. και (δυστυχώς) Πρωθυπουργό της χώρας.

Ο ίδιος αλλά και η Ν.Δ. γενικότερα, έχει πάρει τεράστια φόρα και πραγματικά δεν πρόκειται να σταματήσει σε τίποτε. Η βουτιά στο κενό που θα κάνουν τα εθνικά μας θέματα υπό την ηγεσία της θα είναι πιθανότατα και συντριπτική για τα ελληνικά πολιτικά ζητήματα. Θα μου πεις, πολύ σοβαρά μας τα λες…

Δεν φταίω εγώ. Δεν περνάει μια ημέρα, τους τελευταίους έξι μήνες που κυβερνά η «δεξιά» Ν.Δ. που να μην ανακοινώνεται μια μπαρούφα ως σοβαρό μέτρο και να μην επιβάλλεται καθημερινώς στην χώρα και μια καταστροφική πολιτική.

Αφού ο Κυριάκος γέμισε την κυβέρνησή του με κάθε λογής αριστερούς, ψωνίζοντας από τα καλάθια του ΚΚΕ, του Πασοκ και του ΣΥΡΙΖΑ, μας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών.

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας, ξεκάθαρα κόντρα στα Ελληνικά συμφέροντα, μιας συμφωνίας που σχεδόν έχει βουλιάξει στα Σκόπια, προκαλώ με τον εντονότερο τρόπο, να μας πει κάποιος είτε κυβερνητικός είτε του θλιβερού ΣΥΡΙΖΑ, τι κερδίσαμε ένα χρόνο τώρα; Πως «εδραιώθηκε η ειρήνη στα Βαλκάνια»; Και το κυριότερο: ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;

Στο θέμα τουρκίας – Λιβύης η κυβέρνηση έχει χώσει πολύ βαθιά το κεφάλι της στην άμμο και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να αντιδράσει δυναμικά και να εξαγγείλει ΑΟΖ και τα 12 ν.μ. Η αδελφή του Πρωθυπουργού έριξε στα ΜΜΕ την βόμβα περί Χάγης και μετά από λίγο, έγινε επίσημη πολιτική και η χώρα θα συρθεί εκεί, σε μια βέβαιη ήττα.

Ακόμη ενδοτικότερα στα παραπάνω, ο Κυριάκος δήλωσε ότι: «Ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών στην Αν. Μεσόγειο είναι το Διεθνές Δίκαιο. Σε αυτόν τον δρόμο εμμένει η Ελλάδα. Η Αθήνα καλωσορίζει την παρουσία γαλλικών ναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ως εγγυητές της ειρήνης.»

Έχει πάρει φόρα στην κατηφόρα σας λέω… Άραγε, πόσο έξυπνο και θετικό για τα συμφέροντά μας είναι να πάμε για επίλυση στο Διεθνές Δίκαιο, όταν είναι η τουρκία που με ψήφισμα της Βουλής της, έχει ανακοινώσει ότι θα κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα, αν εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο των 12 νμ;

Και σαν δεύτερος Σημίτης που ευχαρίστησε τις ΗΠΑ, εκείνος ευχαριστεί την Γαλλία. Λες και η Ελλάδα, αδυνατεί να εξασφαλίσει μόνη, την ακεραιότητά της και χρειάζεται ξένα στρατεύματα. Ο Πρωθυπουργός ή δεν έχει σταλιά πολιτική αντίληψη ή καταλαβαίνει πολύ καλά το παράλογο του πράγματος και μας οδηγεί εκεί εσκεμμένα. Τι από τα δύο συμβαίνει;

Στο θέμα της ξεδιάντροπης παραβίασης της υφαλοκρηπίδας, ανήμερα της θλιβερής ημέρας μνήμης των Ιμίων, η κυβέρνηση έτρεξε να δηλώσει ότι το μοντέρνο τουρκικό πλοίο Ορούτς Ρέις, μάλλον αναγκάστηκε από κακό καιρό (!) να κάνει την παραβίαση, την ίδια στιγμή που ο τούρκος καπετάνιος δήλωνε ότι «είμαστε σε τουρκική ΑΟΖ, δεν αποχωρούμε». Tον κακό μας τον καιρό, λοιπόν, σε αυτή τη χώρα.

Αυτά φαίνεται συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό, ο πρώην υφυπουργός του Σημίτη και πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του ΥΠ.ΕΞ. επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Ροζάκης, που είναι σήμερα σύμβουλος του Κυριάκου, για τα ελληνοτουρκικά. Α, και να μην ξεχάσω να σας συγχαρώ, που ψηφίσατε Ν.Δ. για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Μυρμιδόνας

Exit mobile version