Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο στόχαστρο της κόκκινης χούντας η ομάδα της Κύπρου ΑΠΟΕΛ

Στο στόχαστρο της κόκκινης χούντας η ομάδα της Κύπρου ΑΠΟΕΛ

Στην Κύπρο, οι αθλητικές ομάδες έχουν πολιτική ταυτότητα. Η Ομόνοια επί παραδείγματι, είναι η ομάδα των κομουνιστών και στην εξέδρα της κυριαρχούν σφυροδρέπανα και κάποιες φορές και αντεθνικά συνθήματα. Στο αντίθετο άκρο, η ομάδα ΑΠΟΕΛ, στους φιλάθλους της οποίας κυριαρχούν εθνικιστές με βαθιά ελληνική συνείδηση. Στην φωτογραφία βλέπετε ένα τεράστιο πανό, σε εξέδρα του ΑΠΟΕΛ με το σύνθημα “ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ”, το οποίο ως γνωστόν είναι σύνθημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 

Άλλωστε, Σημαία της Χρυσής Αυγής είχε αναρτηθεί στο παρελθόν από φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ σε διεθνή αγώνα για το Europa League. Μάλιστα η ομάδα τιμωρήθηκε για αυτό με πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω από αθλητική ιστοσελίδα, η οποία αναφέρεται στην πολιτική ταυτότητα των οπαδών στις ομάδες της Ευρώπης:

“Η πλειονότητα των οργανωμένων οπαδών του ΑΠΟΕΛ χαρακτηρίζεται από δεξιές και ακροδεξιές πεποιθήσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που στην κερκίδα του έχουν κάνει την εμφάνισή τους πανό με εθνικιστικά συνθήματα, φασιστικά σύμβολα, συνθήματα κατά των προσφύγων, ακόμα και πανό υπέρ της ελληνικής χούντας των συνταγματαρχών, ειδικά κοντά στην ετήσια επέτειο του Πολυτεχνείου.”

Exit mobile version