Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμάται το Μνημόνιο του 2015 και… δικαιολογείται

Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμάται το Μνημόνιο του 2015 και… δικαιολογείται

Πέντε σχεδόν ολόκληρα χρόνια μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί μέσω ενός κειμένου της αριστερής του πτέρυγας, να δικαιολογήσει την προδοσία του λαού με το Μνημόνιο του 2015 και την αμερικανόδουλη πολιτική του, μία πολιτική που είχε συμφωνηθεί πριν ακόμη ο Τσίπρας πάρει την εξουσία. Είχε δώσει διαβεβαιώσεις ότι θα είναι “καλό” παιδί εκ των προτέρων…

Συγκεκριμένα σε ένα μακροσκελές κείμενο ο ΣΥΡΙΖΑ (συντάκτες Γιάννης Δραγασάκης, Αντώνης Μπαλτάς και Θοδωρής Δρίτσας) ογδόντα σελίδων και 32.129 λέξεις προχωρούν στον απολογισμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούν…  την Ρωσία και την Κίνα ότι «δεν τους βοήθησαν» το 2015για να μην υπογράψουν το τρίτο Μνημόνιο.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο «ούτε η Κίνα ούτε και η Ρωσία ήταν διατεθειμένες να διακινδυνεύσουν στρατηγικά συμφέροντα προχωρώντας σε αποφασιστικές πράξεις συμπαράστασης».

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έχει διαψεύσει τον Τσίπρα ότι ζήτησε την ρωσική βοήθεια το 2015.

«Ο Τσίπρας δε ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου το 2017 ο Πούτιν, λέγοντας με έμφαση πώς «δεν πρέπει να επιρρίπτουμε τις ευθύνες για την ελληνική κρίση μόνο στην Ελλάδα».

Λίγες ημέρες πριν ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε απευθύνει κάλεσμα στην ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την οικονομική βοήθεια της Ρωσίας δεχόμενος σχετική ερώτηση: «Δεν μας έχει ζητήσει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια. Αν μας ζητήσει θα το εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε άμεσα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ελληνικό αίτημα», είχε ξεκαθαρίσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ένα ακόμη ψέμα, λοιπόν και του Τσίπρα, αλλά και των δήθεν αμετανόητων μπολσεβίκων της περίφημος ομάδος των 53 και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση η Ρωσία και η Κίνα να βοηθήσουν την χώρα μας εάν δεν έπαιρναν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα πάψει πλέον να είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ και αυτό δεν το είπε ο Τσίπρας…

Exit mobile version