Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεπουλούν τα δημόσια νοσοκομεία οι πλιατσικολόγοι της Νέας Δημοκρατίας

Ξεπουλούν τα δημόσια νοσοκομεία οι πλιατσικολόγοι της Νέας Δημοκρατίας

Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία που σήμερα προσπαθεί να μετατρέψει το δημόσιο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε ιδιωτική επιχείρηση με κύριο σκοπό το υπέρμετρο κέρδος εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2020 άρχισαν να ξεσκεπάζονται τα ύπουλα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας για τον τερματισμό της αμιγούς δημόσιας ιδιότητας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Αναλυτικά το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να αλλάξει την νομική υπόσταση του νοσοκομείου έτσι ώστε να “διευκολύνονται” οι πολιτικές συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για την ακρίβεια ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ζήτησε από την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια την μετατροπή από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε ιδιωτικού δικαίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η αρχή της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας είχε ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ με το πρώτο νοσοκομείο ιδιωτικού δικαίου στην Σαντορίνη. Επιπροσθέτως άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για χρόνια ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Άρτας ήταν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα τα σχετικά περιστατικά να μεταφέρονται σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο συμφερόντων της Όλγας Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς ο μεταπολιτευτικός πολτός της Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ έχει την ίδια καταστροφική επιρροή στην ποιότητα της δημόσιας υγείας. Κομματικοί διοικητές άσχετοι με το ιατρικό αντικείμενο, κακοδιαχείριση, συγχωνεύσεις κλινικών, ανύπαρκτη συντήρηση του τεχνολογικού εξοπλισμού και η γενικότερη απαξίωση του συστήματος της δημόσιας υγείας γεννάει την εύλογη απορία γιατί τόσα χρόνια ψηφίζονται ως κόμματα εξουσίας οι ίδιοι αριστεροδεξιοί πολιτικοί πλιατσικολόγοι.

Exit mobile version