Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με στρατιωτικές τιμές η επιστροφή του Ήρωα Κατσάνη στην ιδιαίτερη πατρίδα του – Παρούσα η Χρυσή Αυγή

Με στρατιωτικές τιμές η επιστροφή του Ήρωα Κατσάνη στην ιδιαίτερη πατρίδα του - Παρούσα η Χρυσή Αυγή

Ένα ακόμα κεφάλαιο της τραγωδίας της Κύπρου ολοκληρώθηκε με την ταφή του Ήρωα Κατσάνη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου ο Ταγματάρχης Κατσάνης που έπεσε μαχόμενος τον Ιούλιο του 1974 στην Μεγαλόνησο επέστρεψε στην πατρώα γη και 46 ολόκληρα χρόνια μετά μας υπενθυμίζει τις κακουχίες και θυσίες που υπέστησαν οι Έλληνες για την απόκρουση της τουρκικής εισβολής εκείνο το καλοκαίρι.

Η Χρυσή Αυγή έδωσε το παρόν και απότισε φόρο τιμής σε έναν ξεχωριστό άντρα του οποίου ο αγώνας, δυστυχώς, παρέμεινε ανεκπλήρωτος. Τη στιγμή που οι Έλληνες εθνικιστές τιμούν εκείνους που δόξασαν και υπερασπίστηκαν την πατρίδα, οι εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας δεν αισθάνονται την παραμικρή ντροπή να παρίστανται σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Άραγε, πως μπορούν να τιμήσουν έναν Ήρωα που πολέμησε για την ελληνικότητα της Κύπρου όταν παραμένουν διπλωματικά «ψύχραιμοι» έναντι στην εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα; Πως μπορούν να συνδυάσουν την αυτοθυσία ενός αξιωματικού που έχασε τη ζωή του στην μαρτυρική Κύπρο με τις δηλώσεις υπουργών περί ανέμων που άλλοτε παίρνει τη σημαία από τα Ίμια κι άλλοτε παρασέρνει τα τούρκικα καράβια να παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία; Αυτοί που κάνουν λόγο για συνδιαχείριση στο Αιγαίο, που νομιμοποιούν την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, που εκθειάζουν τον Σουλτάνο και αρνούνται να απαντήσουν στις προκλήσεις του για να μη τον θυμώσουν, όλοι αυτοί που κάνουν καριέρα με την καραμέλα της ελληνοτουρκικής φιλίας θα έπρεπε να απουσιάζουν από την νεκρώσιμη τελετή, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού σε ένα άξιο τέκνο της πατρίδας.

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Γ. Κατσάνη και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το όραμα των Ηρώων για μια Ελλάδα ισχυρή και ενωμένη θα λάβει σάρκα και οστά.

Exit mobile version