«Εt preterea censeo Carthago delenda est»
Φάρσα και ειρωνεία απέναντι στην ίδια την Ιστορία, απέναντι σε Αξίες και Ιδανικά, η απόφαση αυτού του κράτους να εορτάσει τα 200 χρόνια από την Εθνική Επανάσταση του 1821, να εορτάσουν οι τουρκοκοτζαμπάσηδες της εποχής μας εκείνες τις μεγάλες ημέρες του Γένους των Ελλήνων! Και θα ήταν προτιμότερο γι’ αυτούς να κάνουν μία τελετή τυπική μέσα σε σιωπή, με τόνους χαμηλούς, αντί να διοργανώνουν όλες αυτές τις φιέστες, οι οποίες είναι τελικά ενάντια στο πνεύμα του 1821!
Και βεβαίως, μέσα σε όλα αυτά, το σήμα το περίφημο, που μας παρουσίασαν σαν σύμβολο των διοργανώσεων για τα 200 χρόνια. Στο οποίο σύμβολο δεν υπάρχει Σταυρός, που είναι ένα σύμβολο πανάρχαια Ελληνικό και συμβολίζει και την Πίστη του Λαού μας, αλλά και την εθνική του ταυτότητα.
“… τα παλικάρια τα καλά, μ’ απάνου τη σημαία,
που μουρμουρίζει και μιλεί και το Σταυρόν απλώνει”
Όποιος έχει επισκεφθεί το νησί της Ζακύνθου, το νησί του Διονυσίου Σολωμού, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί έναν καταπράσινο λόφο, που έχει ξεχωριστή Ιστορία! Λίγο έξω από την πόλη της Ζακύνθου ευρίσκεται ο λόφος του Στράνη, στον οποίον ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, ακούγοντας τους κανονιοβολισμούς από το Μεσολόγγι, εμπνεύστηκε και έγραψε τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους”.
Αυτόν τον αιώνιο Ύμνο της θυσίας για την Πατρίδα, που τον έγραψε, ακούγοντας τα κανόνια των Τούρκων, που κτυπούσαν την Ιερά Πόλη, σε έναν αγώνα στον οποίο όπως έλεγε ο ποιητής “όποιος πεθαίνει σήμερα χίλιες φορές πεθαίνει” και στο ποίημα αυτό δίνει και την μεγάλη σημασία της Σημαίας, που απλώνει τον Σταυρό στον όμορφο αέρα της αντρείας και γράφει:
“Από το μαύρο σύγνεφο κι από τη μαύρη πίσσα,
. . . . . . . . . . . . . . . .
αλλ’ ήλιος, αλλ’ αόρατος αιθέρας κοσμοφόρος
ο στύλος φανερώνεται, με κάτου μαζωμένα
τα παλικάρια τα καλά, μ’ απάνου τη σημαία,
που μουρμουρίζει και μιλεί και το Σταυρόν απλώνει
παντόγυρα στον όμορφον αέρα της αντρείας,
κι ο ουρανός καμάρωνε, κι η γη χεροκροτούσε.” ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ
Αυτόν τον Σταυρό, των Ελευθέρων πολιορκημένων, τον Σταυρό της Γαλανόλευκης που πέθαναν γι’ αυτόν 200 ολόκληρα χρόνια πολλά Ελληνόπουλα, δεν τον λογάριασαν οι “εκσυγχρονιστές” του 2021.
Στην εποχή της “συνεκμετάλλευσης” θέλουν να εορτάσουν το 1821
Τραγική ειρωνεία σήμερα στην εποχή της “συνεκμετάλλευσης” του Αιγαίου, να θέλουν να εορτάσουν τα 200 χρόνια του 1821 και μας αναγκάζουν να θυμηθούμε τους εορτασμούς που έγιναν για τα 100 χρόνια όταν ο Ελληνικός Στρατός βρισκότανε στην Σμύρνη και τα Ευζωνάκια στην Αγιά Σοφιά αγνάντια έξω από την Πόλη των Ονείρων μας, την Κωνσταντινούπολη.
Ήταν τότε που ο Εθνικός μας Μουσουργός, Μανώλης Καλομοίρης, εμπνεόμενος από τους άθλους του Έθνους, έγραφε από το 1918 έως το 1921 την Συμφωνία της λεβεντιάς.
Πρώτη του έμπνευση ένα στρατιωτικό νεκροταφείο στην πλαγιά ενός βουνού, στο Σκρα, εκεί όπου τα Ελληνόπουλα είχαν κατανικήσει τους Βούλγαρους, αφήνοντας χιλιάδες νεκρούς! Και έγραφε ο Μανώλης Καλομοίρης για το δεύτερο μέρος της Συμφωνίας του:
«Το κοιμητήρι στη βουνοπλαγιά»: Πέρα στη βουνοπλαγιά βαθειά κοιμούνται τα παλληκάρια. Τα νύχτια πουλιά πικρά τα μοιρολογάνε. Καντήλια του τ’ αστέρια και νανούρισμά τους το δροσερό αεράκι, Όμως επάνω τους η Δόξα αιώνιο στεφάνι πλέκει… Πέρα στη βουνοπλαγιά βαρειά κοιμούνται τα παλληκάρια.”
Αυτά το 1921 για τα 100 χρόνια και τώρα για τα 200 χρόνια, οι “εκσυχρονιστές”, άλλοι φιλελεύθεροι και άλλοι μαρξιστές, που θέλουν, λέει, να γιορτάσουν στο όνομα του Κολοκοτρώνη, του Υψηλάντη, των Μαυρομιχαλαίων, του Καραϊσκάκη, του Μάρκου Μπότσαρη, του Ιερού Λόχου την… “δημοκρατία”! Αν καταλάβαμε καλά το πνεύμα τους, εάν ο Σουλτάνος έκανε εκλογές δεν θα γινόταν ποτέ η Επανάσταση του 1821!
Άθλιο το να συγχέει κανείς το Έθνος με την πολιτική και αυτό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» είπε:
«Με οδηγό τη φιλοπατρία των αγωνιστών, με αγώνα σκληρό, μετατρέψαμε μια μικρή οθωμανική επαρχία σε ένα κράτος-πρότυπο της Βαλκανικής.”
Ώστε έτσι λοιπόν, “μια μικρή οθωμανική επαρχία” το σκλαβωμένο μας Έθνος! Απαντά σε αυτόν ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης, μιλώντας στον εκπρόσωπο της Αγγλίας, που μας ήθελε να τα βρούμε με τους Τούρκους και να σταματήσει η Επανάσταση:
«Μιαν φοράν όπου επήραμεν το Ναύπλιον ήρθε ο Άμιλτον να με ιδή και μου είπεν ότι πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμόν και η Αγγλία να μεσολαβήσει.Εγώ του αποκρίθηκα ότι αυτό δεν γίνεται ποτέ, ελευθερία ή θάνατος! Εμείς, καπετάν Άμιλτον, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάναμεν με τους Τούρκους. Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί, και άλλοι, καθώς εμείς, εζήσαμεν ελεύθεροι από γενεά εις γενεά. Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμμιά συνθήκη δεν έκαμε.
Η φρουρά του είχε παντοτινόν πόλεμον με τους Τούρκους και δυο φρούρια ήταν ανυπόταχτα. Με είπε ποια είναι η βασιλική φρουρά του, ποια είναι τα φρούρια; Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφτες, τα φρούρια, η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά. Έτσι δεν μου μίλησε πλέον»
Ο Άμιλτον, όπως τον λέει ο Κολοκοτρώνης ή Χάμιλτον όπως τον γνωρίζουμε, δεν μίλησε πλέον, ομιλούν όμως αντ’ αυτού 200 χρόνια μετά οι ολιγάρχες αυτής της χώρας, που θέλουν μια Ελλάδα χωρίς εθνική ψυχή!
Στην Αρχαία Ρώμη υπήρχε ένας σπουδαίος ρήτωρ, ο Κάτων ο Τιμητής, ο οποίος άρχιζε και τέλειωνε κάθε του ομιλία με την φράση: «Εt preterea censeo Carthago delenda est» («Και εκτός αυτού, πιστεύω ότι η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί»).
Ποια είναι η Καρχηδόνα της εποχής μας; Είναι το ψευτορωμαίικο, το ψευτορωμαίικο που πρέπει να καταστραφεί για να ξαναγεννηθεί και πάλι η Ελλάδα.
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή