Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αλβανοί επιχείρησαν να καταστρέψουν την προτομή του Εθνομάρτυρα Σαχίνη (ιδρυτής του θρυλικού ΜΑΒΗ) στην Βόρειο Ήπειρο

Αλβανοί επιχείρησαν να καταστρέψουν την προτομή του Εθνομάρτυρα Σαχίνη (ιδρυτής του θρυλικού ΜΑΒΗ) στην Βόρειο Ήπειρο

Ακόμη και νεκρός ο Εθνομάρτυρας Βασίλης Σαχίνης, ιδρυτής του Μετώπου Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου (ΜΑΒΗ), εξακολουθεί να προξενεί τρόμο στους αλβανούς κατακτητές της Βορείου Ηπείρου.

Για την ιστορία, να πούμε ότι ο Σαχίνης εκτελέστηκε τον Νοέμβριο του 1943 στο Αργυρόκαστρο από τους αλβανούς παρτιζάνους του Ενβέρ Χότζα, ενώ μετά το τέλος του πολέμου και τις «μαύρες» δεκαετίες του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία, το όνομά του κατασυκοφαντήθηκε τόσο από τους αλβανούς όσο και από τους ξεπουλημένους εκείνους Βορειοηπειρώτες που υπηρέτησαν πιστά τον Ενβέρ Χότζα και βοήθησαν και αυτοί στην καταδυνάστευση των υπόλοιπων συμπατριωτών τους.

Δημοσιεύματα βορειοηπειρωτικών μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για ομάδα 10 περίπου νεαρών αλβανών οι οποίοι κινήθηκαν προς το χωριό Δερβιτσάνη για να καταστρέψουν την προτομή του Βασίλη Σαχίνη, η οποία πρόσφατα τοποθετήθηκε πλησίον της εκκλησίας του χωριού. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μνημείο του Εθνομάρτυρα γλύτωσε την βεβήλωση.

Το γεγονός δε ότι η είδηση αυτή γίνεται γνωστή κατά την 106η επέτειο από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, έχει τον δικό της συμβολικό χαρακτήρα.

Ό,τι και αν κάνουν οι αλβανοί κατακτητές της Βορείου Ηπείρου και οι διάφοροι θλιβεροί ελληνόφωνοι συνεργάτες τους, ονόματα όπως του Βασίλη Σαχίνη, του Θύμιου Λώλη, του Γρηγόρη Λαμποβιτιάδη, του Σπύρου Σπυρομήλιου και τόσων άλλων Αγωνιστών του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού θα στοιχειώνουν τους εφιάλτες τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version