Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δήλωση Ναυάρχου για τα Ίμια το 1996: Δειλό και άνανδρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα

Δήλωση Ναυάρχου για τα Ίμια το 1996: Δειλό και άνανδρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα

«Εκατό χρόνια θα έκαναν οι Τούρκοι να βγουν στο Αιγαίο εάν η Αθήνα είχε πράξει το αυτονοήτο στην κρίση των Ιμίων, δηλαδή να υπερασπιστεί το εθνικό έδαφος με την ισχύ των όπλων αλλά το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι άνανδρο και φοβάται», δήλωσε ο πρώην Α/ΓΕΝ ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης.

Ο Ναύαρχος δεν είπε τίποτε περισσότερο από αυτό που είπαν οι Χρυσαυγίτες έξω από την Βουλή το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 1996. Αυτοί που εξουσιάζουν τον τόπο είναι εθνικά ανάξιοι και τόσο στην περίπτωση της κρίσεως των Ιμίων, όσο και σε κάθε κρίσιμη κατάσταση, τα ίδια θα κάνουν. Και πέρα από το γεγονός ότι είναι άνανδροι και δειλοί, γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε μια κρίσιμη περίσταση, που το Έθνος θα χρειαστεί πραγματική ΗΓΕΣΙΑ, τότε αυτοί θα καταρρεύσουν. Αυτό ακριβώς έγραφε ένας μεγάλος της γεωπολιτικής το 1998:

Παναγιώτης Κονδύλης: “Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους, ίσως να καταρρεύσουν ακόμα και στην περίπτωση όπου θα βρεθούν μπροστά στη μεγάλη απόφαση να διεξαγάγουν έναν πόλεμο γιατί, αν ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής, ποιος πόλεμος θα συνεχίσει μια σπασμωδική πολιτική; …”

Exit mobile version