Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Η συνομωσία κατά της Μακεδονίας» – Μια εκδήλωση στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς

«Η συνομωσία κατά της Μακεδονίας» - Μια εκδήλωση στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς ομιλία από το συναγωνιστή Παναγιώτη Κελεπούρη με θέμα: «Η συνομωσία κατά της Μακεδονίας».

Αρχικά, ο συναγωνιστής εξέθεσε αναλυτικώς τα σαφή γεωγραφικά πλαίσια της αληθινής Μακεδονικής γης, που κατά συντριπτική πλειονότητά της βρίσκεται εντός του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Ακολούθως, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν ανέλυσε διεξοδικώς την Ελληνικότητα των κατοίκων της Μακεδονίας από την αρχαία εποχή. Παρέθεσε στοιχεία αρχαίων πηγών που αποδεικνύουν μετά βεβαιότητας, πως οι αρχαίοι Μακεδόνες αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής φυλής, τόσο εθνολογικώς όσο και γλωσσολογικώς. Τόσο αρχαίοι συγγραφείς, αναφορές της Αγίας Γραφής, ενώ ακόμη και οι ίδιοι οι Μακεδόνες θεωρούσαν τους εαυτούς τους Έλληνες, απόγονους Δωριέων.

Ακολούθως, ο συναγωνιστής κατέρριψε τους ψευδείς ισχυρισμούς των Σκοπιανών, πως αποτελούν δήθεν Μακεδόνες και απόγονοι του Μεγάλου Αλέξανδρου, σημειώνοντας πως είναι μονάχα Σλάβοι, η Κάθοδος των οποίων στα Βαλκάνια συνέβη τον πρώιμο Μεσαίωνα. Μάλιστα, υπογράμμισε πως ακόμη και η γλώσσα που αποκαλούν δήθεν «Σλαβομακεδονική» προήλθε από το αλφάβητο των Ελλήνων Βυζαντινών, Κύριλλο και Μεθόδιο, ώστε να εκπολιτίσουν και να εκχριστιανίσουν τα σλαβικά φύλα.

Ο συναγωνιστής υπογράμμισε πως η σκευωρία υφαρπαγής της Ελληνικής ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας ξεκίνησε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με πρωτεργάτες τους Στάλιν και Τίτο, με στόχο την έξοδο του κομμουνιστικού Ανατολικού Μπλοκ στη Μεσόγειο. Τέλος, κατέστη σαφές πως όσοι ξένοι ή ντόπιοι ευαγγελίζονται την προδοσία της Μακεδονίας θα βρίσκουν απέναντί τους, τους Έλληνες Εθνικιστές και τη Χρυσή Αυγή.

Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους συναγωνιστές, ενώ άπαντες σε στάση προσοχής έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Exit mobile version