Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Τούρκοι συνοδεύουν λαθρομετανάστες μέχρι τα νησιά μας

Οι Τούρκοι συνοδεύουν λαθρομετανάστες μέχρι τα νησιά μας

Το Καστελόριζο – του οποίου την τύχη θέλουν κάποιοι θέλουν να “παίξουν στα χαρτιά” της Χάγης – βρίσκεται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο της Τουρκίας. 24 ώρες έχουν περάσει από την αποβίβαση λαθρομεταναστών στη νησίδα Στρογγύλη και κανείς δεν διέψευσε το γεγονός ότι τους συνόδευσε μέχρι εκεί ακταιωρός του τουρκικού λιμενικού!

Ενώ λοιπόν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης βρίσκονται σε εξέλιξη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τούρκοι λιμενικοί συνοδεύουν βάρκα λαθρομεταναστών που τελικά αποβιβάζονται στη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου. Κανένας δεν γνωρίζει αν οι κινήσεις των τούρκων έγιναν εξ αρχής αντιληπτές από τις ελληνικές αρχές και αυτό είναι ανησυχητικό για την ασφάλεια της χώρας.

Εμείς να δεχθούμε ότι οι Έλληνες λιμενικοί παρακολουθούσαν την επιχείρηση αποβίβασης. Σε αυτή την περίπτωση αντιλαμβάνεστε ότι η Τουρκία κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή και εμείς βρισκόμαστε εκεί για “επιχειρήσεις διάσωσης”. Όπως και έγινε: Η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε και οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν από τις Ελληνικές αρχές στο Καστελόριζο.

Και όλο αυτό παρουσιάζεται σαν μια ακόμα “τουρκική πρόκληση”, όμως η Τουρκία έχει αφήσει πίσω της από καιρό τις προκλήσεις και πλέον ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ.

To κράτος των ραγιάδων των Αθηνών, επιμένει στην γραμμή της “ψυχραιμίας” όμως δεν θα αργήσει καθόλου η ώρα που θα βρεθεί προ των ευθυνών του. Για την ώρα, προτιμά να γεμίζει την Ελλάδα με λαθρομετανάστες που συνοδεύουν στα νησιά μας οι τουρκικές αρχές, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας…

Exit mobile version