Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΕΡΤ του Βελουχιώτη και η Νέα Δημοκρατία

Η ΕΡΤ του Βελουχιώτη και η Νέα Δημοκρατία

Σε άρθρο του ο Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος, στην εφημερίδα “δημοκρατία” της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020, έγραψε αναφερόμενος στην ΕΡΤ:

“Η ΕΡΤ, η οποία έχει μετατραπεί σε σφηγκοφωλιά αριστερής προπαγάνδας, όπου τα αφιερώματα στους “αγώνες” του ΕΑΜ, και ιδιαίτερα σε αμιφολεγόμενους κομουνιστές, όπως ο Βελουχιώτης, ο Μπελογιάννης και ο Πλουμπίδης, δίνουν και παίρνουν, σε αντίθεση με την ελάχιστη αναφορά σε εθνικούς ήρωες όπως ο Γρίβας μας, ο Ζέρβας και ο Μεταξάς”.

Απόλυτα σωστή η καταγγελία όμως ΠΟΤΕ η Νέα Δημοκρατία από το 1974 μέχρι σήμερα δεν είχε κάνει την οποιαδήποτε αναφορά ούτε στον Γρίβα, ούτε βεβαίως στον “φασίστα” για τους φιλελεύθερους, εθνικό κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά. Μόνο για τον Στρατηγό Ναπολέοντα Ζέρβα κατά καιρούς υπήρξαν αναφορές, αλλά και μία προτομή του που είχε τοποθετηθεί στο κέντρο των Αθηνών, αφαιρέθηκε και ποτέ δεν αποκαταστάθηκε επί των κυβερνήσεων της Ν.Δ.

Η ΕΡΤ ήταν πάντα σφηγκοφωλιά αριστερής προπαγάνδας και επί Νέας Δημοκρατίας και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να αλλάξει αυτή η κατάσταση με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει γεμίσει την κυβέρνησή του με κομμουνιστές και δεν χάνει ευκαιρία μέσα στην Βουλή να δηλώνει κάθε τόσο ότι τιμά και σέβεται τους αγώνες της αριστεράς.

Επιτέλους, ας καταλάβουν όσοι θέλουν να τιμάται ο Γρίβας, ο Ζέρβας και ο Μεταξάς ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Exit mobile version