Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί επανεμφανίστηκε η ψώρα στην Ελλάδα;

Γιατί επανεμφανίστηκε η ψώρα στην Ελλάδα;

Μια… περίεργη σύμπτωση εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό στην Πατρίδα μας με συμπτώματα ψώρας σε σχολεία.

Χθες μάθαμε για δυο κρούσματα ψώρας σε δημοτικό σχολείο στην Καλαμάτα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου τα παιδιά είναι αδέρφια και έφεραν την ψώρα από το σπίτι τους. Μάλιστα, τα ίδια παιδά είχαν εμφανίσει πάλι συμπτώματα ψώρας τον Δεκέμβριο.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στον Εύοσμο, στην Θεσσαλονίκη. Εκεί έκλεισαν 4 σχολικές μονάδες για απολύμανση γιατί δυο παιδιά, τα οποία όλως τυχαίως είχαν κι αυτά συγγένεια μεταξύ τους, έφεραν την ψώρα στο σχολείο.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα είχαν παρουσιαστεί κρούσματα ψώρας σε δύο μαθητές σχολείων, ενός δημοτικού και ενός γυμνασίου, της περιοχής του Ευόσμου, με τον Δήμαρχο, κ. Μανδαλιανό να τονίζει επ’ αυτού πως πρόκειται για “τυχαία περιστατικά”.

Πολλά… τυχαία περιστατικά μαζεύτηκαν και όλως τυχαίως την ψώρα την φέρνουν παιδιά που έχουν συγγένεια από τα σπίτια τους. Γιατί άραγε δεν μαθαίνουμε την καταγωγή των παιδιών και γιατί “ξαφνικά” εμφανίστηκε στην Πατρίδα μας ένα μεταδιδόμενο νόσημα που είχαμε να ακούσουμε πριν τον παγκόσμιο πόλεμο;

Οι απαντήσεις είναι ευνόητες και σε όλους κατανοητές, αλλά δεν μπορούν προφανώς να δημοσιευτούν, γιατί υπάρχει και ο αντιρατσιστικός νόμος…

Exit mobile version