Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανθελληνικές δηλώσεις και από τον βούλγαρο υπουργό Άμυνας: Διεκδικεί Θράκη και Μακεδονία!

Ανθελληνικές δηλώσεις και από τον βούλγαρο υπουργό Άμυνας: Διεκδικεί Θράκη και Μακεδονία!

Όλοι οι γείτονές μας έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα κράτος καρπαζοεισπρακτόρων και γι’ αυτό στήνονται στην σειρά για να διεκδικήσουν το μερίδιό τους εις βάρος μας.

Ακόμα και η Βουλγαρία «μπήκε στο κόλπο», καθώς έγιναν αλυτρωτικές δηλώσεις και από τον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας. Ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ , επικαλούμενος τα λόγια του επαναστάτη Βασίλ Λέφσκι, που πολέμησε για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία τον 19ο αιώνα, δήλωσε ότι «η Βουλγαρία δεν πρέπει να κάνει συμβιβασμούς με την ‘’Βόρεια Μακεδονία’’» και συνέχισε λέγοντας «ούτε με την Νότια Μακεδονία».

Η αναφορά προκαλεί αίσθηση και ερωτήματα για το τι ακριβώς ήθελε να πει ο βούλγαρος υπουργός Άμυνας, καθώς η δήλωσή του συνιστά ευθεία αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Η ακριβής δήλωση του Καρακατσάνωφ έχει ως εξής: «Είχε πει τα εξής ο Λέφσκι: “Και εμείς, οι Βούλγαροι, θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι στα εδάφη μας – στη Βουλγαρία, στη Θράκη και τη Μακεδονία”. Και σήμερα κάποιοι λένε ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τη ‘’Βόρεια Μακεδονία’’, με τη Νότια Μακεδονία. Ο Λέφσκι δεν έκανε συμβιβασμούς. Γιατί να τους κάνουμε εμείς; Λόγω των καταστάσεων;»

Εννοείται πως δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση ότι το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε διάβημα διαμαρτυρίας για την ανθελληνική αυτή αναφορά του βούλγαρου υπουργού. Και κάτι μας λέει πως ούτε πρόκειται να γίνει…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version