Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρωσία στον ΟΗΕ: Να σταματήσει η Δύση να προστατεύει τις τρομοκρατικές οργανώσεις

Ρωσία στον ΟΗΕ: Να σταματήσει η Δύση να προστατεύει τις τρομοκρατικές οργανώσεις

Τι έχουν να πουν αλήθεια τα αμερικανόδουλα “παπαγαλάκια”, που έβλεπαν σχεδόν πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας και συμμαχία της Τουρκίας με την Ρωσία; Τώρα αυτή την περίοδο σιωπούν…, σιωπούν γιατί αποδεικνύεται ότι έλεγαν ψέματα για να υπηρετήσουν όπως πάντα με δουλικότητα τα αφεντικά τους. Τα όσα συνέβησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας στον ΟΗΕ, τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

Όπως έγινε γνωστό η Ρωσία αντιτάχθηκε στην υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μιας κοινής δήλωσης με την οποία θα ζητείτο η παύση των εχθροπραξιών και ο σεβασμός του ανθρωπιστικού διεθνούς δικαίου στη βορειοδυτική Συρία, έπειτα από πρόταση της Γαλλίας.

«Η Ρωσία είπε όχι», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ Νικολά ντε Ριβιέρ, μετά το τέλος μια άκρως τεταμένης συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση είχαμε ανταλλαγές «βαριών κατηγοριών» και έγινε σε άκρως τεταμένο κλίμα. Η Ρωσία καταφέρθηκε κατά των Δυτικών. Την άρνηση της Ρωσίας στην υιοθέτηση μιας κοινής δήλωσης με την οποία θα ζητείτο η παύση των εχθροπραξιών στην περιοχή της Ιντλίμπ στήριξε και η Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της ανοικτής συνεδρίασης που προηγήθηκε, ο Ρώσος πρεσβευτής Βασίλι Νεμπένζια ζήτησε από τις χώρες της Δύσης να σταματήσουν να «προστατεύουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις» και να «παίζουν το χαρτί των βασάνων» των αμάχων.

Exit mobile version