Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μαχητές του Σοσιαλιστικού Εθνικιστικού Κόμματος Συρίας στον πόλεμο κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας

Μαχητές του Σοσιαλιστικού Εθνικιστικού Κόμματος Συρίας στον πόλεμο κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας

Ανάμεσα σε αυτούς, που πολεμούν κατά των τρομοκρατών, που στηρίζει η Τουρκία και εμμέσως και οι ΗΠΑ, είναι οι μαχητές ενός κόμματος, Σοσιαλιστικού και Εθνικιστικού της Συρίας.

Το SSNP (Σοσιαλιστικό Εθνικιστικό Κόμμα Συρίας) ιδρύθηκε από τον Antun Saadeh, Λιβανέζο δημοσιογράφο και λέκτορα με καταγωγή μια Ελληνο-Ορθόδοξη οικογένεια. Τον Νοέμβριο του 1932 ίδρυσε τον πρώτο παράνομο πυρήνα του Συριακού Σοσιαλ-Εθνικιστικού Κόμματος της Συρίας, ακολουθώντας τα επιτυχημένα ευρωπαϊκά φασιστικά κινήματα της εποχής.

Στην φωτογραφία, που δημοσιεύουμε, βλέπετε μαχητές SSNP σε τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού BTR-152 κατά την διάρκεια της επίθεσης στη βόρεια Λαττάκεια τον Οκτώβριο του 2015. Το καλοκαίρι του 2012, οι σύμβουλοι της δύναμης Qods της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι στρατιωτικές μονάδες που οργανώθηκαν με κριτήρια θρησκευτικά και πολιτικά είχαν αποδειχθεί αποτελεσματικότερα στην μάχη απ’ ό,τι οι υπόλοιποι στρατιώτες της Συρίας. Για τον λόγο αυτό το καθεστώς Άσαντ προχώρησε στην ίδρυση των “Εθνικών Αμυντικών Δυνάμεων”(ΝDF). Επίσημα, το NDF είναι μια φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή που ενεργεί ως εθελοντική εφεδρική συνιστώσα του στρατού.

Οι μαχητές του Συριακού Σοσιαλιστικού Εθνικιστικού κόμματος έχουν δώσει με επιτυχία πολλές σκληρές μάχες κατά των ισλαμιστών και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Ελληνο-ορθόδοξοι και γενικά Χριστιανοί, οι οποίοι ως γνωστόν στηρίζουν τον πρόεδρο Άσαντ. 

Exit mobile version