Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρετοιμάζουν την κοινή γνώμη για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία

Πρετοιμάζουν την κοινή γνώμη για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βομβαρδίζεται ο ελληνικός λαός με επιχειρήματα περί προκλητικής Τουρκίας, περί Χάγης ακόμη και για επικείμενο θεσμό επεισόδιο ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που θα οδηγήσει σε συνεκμετάλλευση της Ανατολικής Μεσογείου και μέρους του Αιγαίου.

Η πιθανότητα πολέμου Ελλάδος – Τουρκίας έχει μηδενικές πιθανότητες, η Τουρκία αποτυγχάνει στην Συρία όπως αποδεικνύεται και στην ευρύτερη περιοχή του Idlib. Οι Τούρκοι ζητούν την βοήθεια της αμερικανικής αεροπορίας ώστε να αντιμετωπίσουν την ρωσική αεροπορία στην Βόρεια Συρία. Η Τουρκία ούτε θέλει, ούτε μπορεί να ανοίξει πολλά μέτωπα, οπότε η πιθανότητα σύρραξης είναι φανταστικό σενάριο.

Όμως εάν παρακολουθήσει κανείς εσχάτως το πλήθος δηλώσεων από διάφορους παράγοντες εξάγει το συμπέρασμα ότι μεθοδικά προετοιμάζεται το έδαφος… ώστε να πειστεί η ελληνική κοινωνία ότι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία είναι μια λογική εξέλιξη. Μάλιστα υπάρχουν – δυστυχώς – βουλευτές ακόμη και στην ΝΔ που αναφέρουν ότι έχει και η Τουρκία δικαιώματα στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος Πρόεδρος προέβη σε μια δήλωση που χρήζει μεγάλης προσοχής. Ο Erdogan δήλωσε ότι η Ελλάδα σταδιακά μετατοπίζει τις θέσεις της ενώ ο τούρκος υπουργός εξωτερικών εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται σε κάποιας μορφής άτυπες διαπραγματεύσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ BANKINGNEWS.GR

Exit mobile version