Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Τουρκία «δίνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μιλώντας για «συμφωνία» με την Αθήνα!

Η Τουρκία «δίνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μιλώντας για «συμφωνία» με την Αθήνα!

Μπορεί η πατριδοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ να θέλει να περάσει αθόρυβα το ξεπούλημα της Εθνικής Κυριαρχίας της Χώρας προς όφελος της Τουρκίας, αλλά είναι οι τούρκοι αυτοί οι οποίοι «δίνουν» τον Μητσοτάκη και την παρέα του για τα όσα σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού ετοιμάζονται να κάνουν.

Σοβαρά ερωτήματα και απορίες προκαλεί ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, βάσει της οποίας υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Δεν δίνεται, ωστόσο, καμία πληροφορία για το τι περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σημειώνει πως μετά τις συνομιλίες των δύο αντιπροσώπων στην Αθήνα (την περασμένη Πέμπτη) εξασφαλίστηκε συμφωνία σχετική με το σχέδιο δράσης των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης 2020.

Ωστόσο, η συνέχεια της τουρκικής ανακοίνωσης είναι ακόμη πιο ανησυχητική: «Τα μέρη αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με τη βελτίωση της ασφάλειας και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στις θαλάσσιες και εναέριες δραστηριότητες». Τι εννοούν οι τούρκοι; Είναι βέβαιο πως από την πλευρά τους τέθηκαν σχεδόν όλες οι αξιώσεις που εγείρει η Άγκυρα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Μπήκε η Ελληνική πλευρά στην διαδικασία «διαλόγου»; Επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, κάτι βεβαίως που ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανησυχία ότι τα όσα υποστηρίζουν οι τούρκοι ανταποκρίνονται, δυστυχώς, στην πραγματικότητα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version