Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η μεγάλη απάτη της παγκόσμιας οικονομίας και ο κορωνοϊός

Η μεγάλη απάτη της παγκόσμιας οικονομίας και ο κορωνοϊός

Τι σχέση αλήθεια μπορεί να έχει με την πραγματική οικονομία, με τη παραγωγή η φήμη για μία επιδημία; Ασφαλώς και δεν έχει. Θα είχε στην περίπτωση που μιλούσαμε για περιπτώσεις τραγικές όπως η πανούκλα στον Μεσαίωνα, που μείωσε σε ποσοστά ακόμη και 30% πολλές περιοχές και έφτασε στο σημείο να ερημώσει πόλεις ολόκληρες. Αυτό όμως σίγουρα δεν θα συμβεί με την συγκεκριμένη εξάπλωση του κορωνοϊού, εάν και εφ’ όσον αυτός εξαπλωθεί.

Γιατί όταν μιλάμε για δέκα θανάτους σε μία χώρα εξήντα εκατομμυρίων, αυτοί είναι πολλοί λιγότεροι από τους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα που γίνονται στο ίδιο χρονικό διάστημα. Όμως, λένε ότι τα πάντα στην οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας… Τι σημαίνει αυτό; Ότι δημιουργώντας κλίμα κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν κι αυτοί που κερδίζουν σίγουρα είναι αυτοί που έχουν στα χέρια τους τα μεγάλα κεφάλαια.

Όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα οι πεντακόσιοι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 139 δισ. δολλάρια λόγω του πανικού που επικράτησε στα Χρηματιστήρια από το κορωνοϊό. Έχασαν στην πραγματικότητα ή βρήκαν την ευκαιρία για να ρίξουν την τιμή των μετοχών τους, προκειμένου να αγοράσουν φτηνά μετοχές των εταιρειών τους που ήταν σε άλλα χέρια και στην συνέχεια να ανεβάσουν την τιμή και να κερδίσουν πολύ περισσότερα από όσα έχασαν;

Μια μεγάλη απάτη είναι λοιπόν η παγκόσμια οικονομία όπως έχει διαμορφωθεί και δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με την πραγματική οικονομία.

Exit mobile version