Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν άρεσε η καταδίκη του ψευδομουφτή Μέτε στην Τουρκία…

Δεν άρεσε η καταδίκη του ψευδομουφτή Μέτε στην Τουρκία...

Εφετείο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε χθες τον ανθέλληνα ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ, σε 4 μήνες φυλάκιση για «αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και προσπάθεια παρακώλησης θρησκευτικής τελετής». Η υπόθεση αφορούσε το γνωστο περιστατικό του 2016 όταν ο Μετέ παρεμπόδισε τον διορισμένο από το κράτος μουφτή τότε, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, να τελέσει την κηδεία μουσουλμάνου στρατιώτη που υπηρετούσε στον ελληνικό στρατό και έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα, προκειμένου να τελέσει εκείνος τη νεκρώσιμη ακολουθία, ενώ καταγγέλλεται ότι κατ’ εντολή του απομακρύνθηκε και η ελληνική σημαία που σκέπαζε τη σορό του άτυχου στρατιώτη.

“Η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, επειδή τέλεσε ναμάζι, είναι ένα απτό παράδειγμα της ανομίας που βιώνουν οι Τούρκοι στην Δυτική Θράκη.Καταγγέλλω το ελληνικό δικαστήριο και προσδοκούμε τον συντομότερο δυνατό τερματισμό των παραβιάσεων θρησκείας και συνείδησης στην χώρα…”. Το παραπάνω tweet ανήκει στον τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι την ανάρτηση του τούρκου υπουργού σχολιάζουν αρνητικά πλήθος τούρκων πολιτών που του λένε να ασχοληθεί με… τα χάλια της τουρκικής δικαιοσύνης, η οποία ελέγχεται πλήρως από το καθεστώς Ερντογάν που έχει φυλακίσει εκατοντάδες πολιτικούς του αντιπάλους.

Exit mobile version