Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Αλβανία αρπάζει τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, αλλά ο Δένδιας προωθεί την ένταξη της «πακέτο» μαζί με τα Σκόπια στην ΕΕ!

Η Αλβανία αρπάζει τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, αλλά ο Δένδιας προωθεί την ένταξη της «πακέτο» μαζί με τα Σκόπια στην ΕΕ!

Συνεχίζει η Αλβανία τις προκλήσεις σε βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, με την κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο να μην αντιδρά δυναμικά, αλλά να προωθεί σχέδιο-πακέτο για Αλβανία και Σκόπια προκειμένου να ενταχθούν στην ΕΕ!

Συγκεκριμένα, νομοσχέδιο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να καταχραστεί το αλβανικό κράτος τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών καταγγέλλουν οργανώσεις τους στην γειτονική χώρα, με επίκεντρο το κάστρο του Ελληνισμού στην Χειμάρρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση μιας πλειάδας φορέων που υπογράφουν σχετική ανακοίνωση, η αλβανική κυβέρνηση, με το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα για τους Έλληνες νόμιμους ιδιοκτήτες, οι οποίοι κινδυνεύουν να απωλέσουν οριστικά τις περιουσίες τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι συνολικά το νομοσχέδιο «δημιουργεί το υπόβαθρο για de facto απαλλοτρίωση της γης, διότι δεν διασφαλίζει ότι οι μη εγγεγραμμένοι τίτλοι δεν θα διανέμονται από κρατικούς φορείς σε επενδυτές ή τρίτους, αφήνοντας στο απώτατο μόνο μέλλον την προσδοκία των αδικηθέντων ιδιοκτητών για αποζημίωση».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι στόχος των Τιράνων είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της παραθαλάσσιας γης στην περιοχή της Χειμάρρας, που θεωρείται «φιλέτο», να περάσει στην κατοχή του αλβανικού κράτους, που συνεχίζει τις μεθοδεύσεις του κατά των Ελλήνων της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, ο εντελώς ανίκανος υπουργός Εξωτερικών της Χώρας μας, Νίκος Δένδιας, όχι μόνο δεν κάνει κάτι για να προασπίσει αποτελεσματικά τις περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου στην Γη των Προγόνων τους, αλλά μιλώντας στην Θεσσαλονίκη συμφώνησε με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης Γκόραν Ράντμαν ότι θα είναι πολύ θετικό να ανάψουν το πράσινο φως οι Βρυξέλλες για την προώθηση της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και Σκόπια στη σύνοδο του Ζάγκρεμπ! Η πατριδοκαπηλία της ΝΔ πραγματικά δεν έχει όρια…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version