Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για τα μέτρα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Για τα μέτρα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Μετά από περίπου δυόμιση ώρες συνεδριάσεως το ΚΥΣΕΑ έλαβε αποφάσεις τις οποίες μας ανεκοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας. Ουσιαστικώς η κυβέρνηση απεφάσισε μια «στροφή 180ο» στην μεταναστευτική της πολιτική.

Έχει όμως ιδιαιτέρα σημασία ότι το ΚΥΣΕΑ αναγνωρίζει πλέον πως η κατάσταση συνιστά «ενεργή-σοβαρή-εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Επίσης έχει βαρύνουσα σημασία ότι το ΚΥΣΕΑ κατηγορεί ευθέως την γείτονα Τουρκία, πως ευρίσκεται πίσω από την υποκίνηση όλων αυτών των αποσταθεροποιητικών για το ελληνικό κράτος κινήσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την Τουρκία, ότι «γίνεται η ίδια διακινητής».

Για όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση απεφάσισε την μεγιστοποίηση της φυλάξεως των συνόρων (χερσαίων και θαλασσίων) από τις δυνάμεις ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Την άμεση επιστροφή στην χώρα προελεύσεως, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε Ελληνικό έδαφος.

Επίσης ανέστειλε την διαδικασία εξετάσεως ασύλου για έναν μήνα.

Με χαρά βλέπουμε πως, έστω και καθυστερημένα, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η κατάσταση είναι εξόχως επικίνδυνη και επι τέλους λαμβάνει αναγκαία και απαραίτητα, αλλά και αυτονόητα μέτρα.

Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε, το αυστηρό και πομπώδες ύφος με το οποίον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανήγγειλε την αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Και οφείλουμε να το πράξουμε, διότι όλα όσα ανέφερε ο εν λόγω κυβερνητικός αξιωματούχος, εμείς οι Εθνικιστές τα λέμε εδώ και χρόνια ενώ σύσσωμο το καθεστωτικό πολιτικό φάσμα, μας αποκαλεί «ξενοφοβικούς», «ακραίους» και «ρατσιστές».

Συνάμα δεν μπορούμε να μην θυμίσουμε, την από βήματος Βουλής δήλωση του Πρωθυπουργού, που καλοδεχόταν κάθε ξένο, ο οποίος θα απεφάσιζε να κάνει την Ελλάδα μας «πατρίδα» του. Επίσης δεν μπορούμε να μην θυμίσουμε ότι το εργαλείον εμμέσου «διευκολύνσεως» και «επιβολής» των παρατύπων μεταναστών στην Ελλάδα, ήτοι τον αντιρατσιστικό νόμο, τον εψήφισε η Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, μας προξενεί  εύλογο προβληματισμό ο πρόχειρος τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζει ο κ. Μητσοτάκης το διεθνές πρόβλημα της παρανόμου μεταναστεύσεως, αφού ήταν εκείνος που θέλησε να «τιμωρήσει» τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας για την αυστηρά μεταναστευτική πολιτική του και εισηγήθηκε την αποπομπή του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Περαιτέρω, στα μέτρα που απεφάσισε το ΚΥΣΕΑ, υφίστανται ουσιώδεις  ελλείψεις, τις οποίες καλούμε την κυβέρνηση να συμπληρώσει τάχιστα προβαίνουσα σε:

  1. Άμεση επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας όλων των εμπλεκομένων με το μεταναστευτικό ζήτημα ΜΚΟ.
  2. Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική κυβέρνηση.
  3. Άμεση απέλαση του Τούρκου πρέσβεως.

Η έστω και προσωρινή αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό ζήτημα, ήταν απολύτως αναγκαία και η κυβέρνηση δεν την απεφάσισε, υπό το βάρος των εθνικών κινδύνων, (καθώς αυτοί δεν προέκυψαν τώρα), αλλά υπό το πρόσθετο βάρος της εξελισσομένης επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς  και της γενικευμένης λαϊκής αντιδράσεως του Λαού μας  ενάντια  στην συνολική μέχρι τώρα πολιτική της.

Ο κ. Πρωθυπουργός πάντως, σε προσωπικό επίπεδο, οφείλει μια μεγάλη συγγνώμη στον Ελληνικό λαό, για την μέχρι σήμερα ανοχή της κυβερνώσης Νέας Δημοκρατίας προς κάθε παράνομο μετανάστη – εισβολέα. Δηλαδή για μια  πολιτική που έχει στοιχίσει πολύτιμο χρόνο στην Πατρίδα, καθώς και πολυτίμους πόρους στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Αθανάσιος Κωνσταντίνου
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου

Exit mobile version