Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ψέματα, Δημαγωγοί και Λαός – Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Ψέματα, Δημαγωγοί και Λαός - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.
Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε
.”

Δύσκολο πράγμα και χρειάζεται τόλμη να συμμετέχει κανείς στην πολιτική ζωή και να παραμένει ειλικρινής, έντιμος και συνεπής με τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν συμβιβάστηκε ποτέ και έδωσε την πολιτική μάχη, χωρίς ποτέ της “να πουλήσει την ψυχή της στον διάβολο”, χωρίς να συμβιβαστεί με τα άνομα συμφέροντα που εξουσιάζουν την Πατρίδα μας και αυτό το πλήρωσε.

Πλήρωσε το τίμημα της αληθείας, ενάντια σε επιτήδειους δημαγωγούς, οι οποίοι ενσυνείδητα εξαπάτησαν τον λαό, θυμίζοντας μας τον πάντα επίκαιρο στοίχο του Διονύσιου Σολωμού: “Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.”

Ο Γουσταύος Λε Μπον στο περίφημο έργο του “Η ψυχολογία των μαζών”, μας δίδει μία περιγραφή για το πώς ενεργούν οι μάζες: “Η αστάθεια των μαζών κάνει πολύ δύσκολη την διακυβέρνησή τους, κυρίως όταν ένα μέρος των δημοσίων αξιωμάτων έχει πέσει στα χέρια τους … Οι μάζες, που επιθυμούν κάποια πράγμα­τα με πάθος, δεν τα επιθυμούν για πολύ καιρό. Είναι ανίκανες τόσο για σταθερή βούληση όσο και για σκέψη.”

Την συμπεριφορά αυτή των μαζών την βλέπουμε σε πολλές περιστάσεις της Ιστορίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Από τον εξοστρακισμό του Αριστείδη του Δίκαιου, γιατί είχαν κουραστεί να ακούνε πως είναι Δίκαιος, μέχρι την σύγχρονη εποχή, όπου είδωλα ψεύτικα και ασήμαντα ανθρωπάκια αποθεώνονται από τις μάζες.

1920: Από την Συνθήκη των Σεβρών και την Μεγάλη Ελλάδα στις εκλογές και την εξορία

Σχετικά με το ευμετάβλητον των μαζών, του εκλογικού σώματος, της ψηφομάζας εάν θέλετε, ας δούμε τι συνέβη όταν το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδος έγινε πραγματικότητα με την συνθήκη των Σεβρών.

Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη στις 28 Ιουλίου 1920 στην πόλη Σεβρ (Sèvres) της Γαλλίας. Στην Ελλάδα παραχωρούνταν με την συνθήκη τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και η Ανατολική Θράκη μέχρι τη γραμμή της Τσατάλτζας κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Η περιοχή της Σμύρνης έμενε υπό την ονομαστική επικυριαρχία του Σουλτάνου αλλά θα διοικούνταν από Έλληνα Αρμοστή ως εντολοδόχο των Συμμάχων, και θα μπορούσε να προσαρτήθει στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια με δημοψήφισμα.

Το άρθρο 26 της Συνθήκης όριζε ακόμα ότι αν οι οθωμανικές αρχές δεν συναινούσαν στην εφαρμογή της, θα εξέπιπταν από την κυριαρχία τους στην Κωνσταντινούπολη, την οποία θα μπορούσε να καταλάβει η Ελλάδα. Παράλληλα, η Βόρεια Ήπειρος ενσωματωνόταν στην Ελλάδα με το μυστικό Σύμφωνο Βενιζέλου – Τιττόνι. Λίγες μέρες μετά τη θριαμβευτική επιστροφή του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ελλάδα , συνήλθε στις 25 Αυγούστου 1920 η Βουλή και εγκρίθηκε ψήφισμα με το οποίο ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανακηρύσσονταν «άξιον τέκνον της Ελλάδος”.

Στην συνέχεια προκηρύχθηκαν εκλογές για την 25η  Οκτωβρίου 1920. Τα «Επινίκια» για την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών εορτάστηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου 1920 με πανηγυρικό τρόπο στο Παναθηναϊκό στάδιο παρουσία του βασιλιά Αλέξανδρου. Κατά την μεγαλειώδη τελετή εντυπωσιακή ήταν η θρησκευτική πομπή στην οποία προηγούνταν το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας.

Τα παραπάνω είναι Ιστορία, τα οποία ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Όπως Ιστορία είναι και το γεγονός ότι τρεις μόλις μήνες μετά την συνθήκη των Σεβρών ο “σοφός” λαός, καταψήφιζε αυτόν ο οποίος ήταν ο δημιουργός της συνθήκης των Σεβρών, ασχέτως ποια γνώμη έχει κανείς για αυτόν. Η εκλογική του αποτυχία μετά από έναν εθνικό θρίαμβο ήταν και παταγώδης και αιφνιδιαστική σε σημείο να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την χώρα, λέγοντας την φράση “φεύγουμε σαν κακούργοι”…

Αυτό είναι το “πάνσοφον” εκλογικό σώμα και ο μέσος ψηφοφόρος…

1996 – Σημίτης: Από τα Ίμια και το “ευχαριστούμε τους Αμερικάνους” στις εκλογές και την… νίκη!

Ας πάμε μερικά χρόνια μετά μακριά από την Ελλάδα, στην Μεγάλη Βρετανία. Είμαστε στον Οκτώβριο του 1945 και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ως γνωστόν, έχει τελειώσει με την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας τον Μάιο του 1945, πριν τέσσερις μόλις μήνες. Μεγάλος θριαμβευτής του πολέμου, ο πατέρας της νίκης, όπως αποκαλείτο, Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος στις εκλογές αποτυγχάνει και ο λαός ψηφίζει πρωθυπουργό τον Κλέμεντ Άττλη, ένα ασήμαντο πρόσωπο, ένα άχρωμο ανθρωπάκι, όπως τον είχε αποκαλέσει ο Στάλιν! Αυτό είναι το “πάνσοφον” εκλογικό σώμα και ο μέσος ψηφοφόρος!

Ας επιστρέψουμε όμως και πάλι στην Ελλάδα, στο τραγικό έτος 1996. Τον Ιανουάριο εκείνης της μαύρης χρονιάς, λαβαίνει χώρα ένα συγκλονιστικό περιστατικό με χαρακτήρα τραγικό, αφού πέφτουν για την Πίστη και την Πατρίδα στο καθήκον τρεις γενναίοι Αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού στα Ίμια. Ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης, διατάσσει την υποστολή της Ελληνικής Σημαίας από εθνικά κυρίαρχο έδαφος, που μέχρι σήμερα παραμένει χωρίς Σημαία και λέει στη Βουλή το περίφημο “ευχαριστούμε τους Αμερικάνους”!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κάνει συγκέντρωση το ίδιο βράδυ έξω από την Βουλή και είναι πρωταγωνιστής σε όλες τις εκδηλώσεις, με τις οποίες ο λαός εκφράζει την εθνική του οργή για την μεγάλη προδοσία των Ιμίων. Τα δελτία ειδήσεων μιλάνε για τους Χρυσαυγίτες.

Τον Αύγουστο εκείνου του έτους επίσης, δολοφονούνται βάρβαρα από τους Τούρκους στην Κύπρο μας ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού, το παλληκάρι που με ένα τσιγάρο στο στόμα πέρασε στην αιωνιότητα, προσπαθώντας να κατεβάσει μια τουρκική σημαία. Το βίντεο με το πέρασμά του στην Αθανασία είναι πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και οι Έλληνες συγκλονίζονται, αλλά η συγκίνησή τους όπως θα φανεί μόλις λίγο καιρό μετά δεν φτάνει στις κάλπες …

Τον Οκτώβριο του 1996, λίγους μήνες μετά ο Σημίτης προκηρύσσει εκλογές. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία έχει γίνει πανελλήνια γνωστή, αποφασίζει να συμμετάσχει. Αποτέλεσμα; Ο Σημίτης, ο πρωθυπουργός του “Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους” εκλέγεται πρωθυπουργός με 41,5% και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λαμβάνει μόλις 4.487 ψήφους και 0,07% …

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Exit mobile version