Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Εγώ δε νιώθω πως απειλούμαι από την Τουρκία…»

«Εγώ δε νιώθω πως απειλούμαι από την Τουρκία...»

Οι απρόσμενες εξελίξεις στο θέμα της λαθρομετανάστευσης έφερε στο φως την κυβερνητική αμηχανία, καθώς οι συνθήκες την ανάγκασαν να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα «έχει σύνορα» και πως πρέπει επιτέλους να τα προστατέψει. Η επιστροφή της κυβέρνησης στην κατ’ αυτήν μισαλλόδοξη και ρατσιστική ιδέα περί ύπαρξης συνόρων μόνο αθώα δεν είναι και προφανώς κανένας εξ αυτής δεν πιστεύει στην ιδέα της εθνικής ακεραιότητας και κυριαρχίας, της οποίας την παραβίαση από τους Τούρκους παρατηρεί παθητικά και «ψύχραιμα».

Όλοι αυτοί λοιπόν που σήμερα πλέκουν το εγκώμιο της κυβέρνησης για την δήθεν αποφασιστικότητα της να θωρακίσει τα χερσαία σύνορα στον Έβρο ξεχνούν πως προ ημερών διμοιρίες των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια πολίτες σε Λέσβο και Χίο για να δεχθούν χωρίς αντίδραση την αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών στα νησιά τους.

Οι ίδιοι που σήμερα παρουσιάζουν τον πρωθυπουργό ως εγγυητή της κοινωνικής συνοχής ξεχνούν πως ο ίδιος την υπονομεύει με την πρόταση του να ενσωματωθούν και πολιτογραφηθούν ως Έλληνες ιθαγενείς εκατομμύρια λαθρομετανάστες που ζουν παράνομα στην πατρίδα μας. Και για αυτούς που εξυμνούν τα αντανακλαστικά της ΝΔ που έσπευσε να λάβει έκτακτα μέτρα πρόληψης ας σκεφτούν το νόημα της τελευταίας ρήσης του Έλληνα πρωθυπουργού, που κάνει λόγο για «ευρωπαϊκά σύνορα», σε μια απέλπιδα απόπειρα εξασφάλισης κάποιας θετικής διατύπωσης από ευρωπαίους αξιωματούχους.

Εντούτοις, η κατάσταση στην εξωτερική πολιτική παραμένει απαράλλακτη. Η κυβέρνηση επιμένει στη λύση της Χάγης για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους, συνεχίζει να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονας χώρας, εμμένει στο μύθο της ελληνοτουρκικής φιλίας και συνεχίζει να κρατά χαμηλούς τόνους στις καθημερινές παραβιάσεις από τουρκικά αεροπλάνα και πλοία, γιατί έτσι επιτάσσει το διεθνές δίκαιο και οι άγραφοι νόμοι της καλής γειτνίασης.

Σε όλους αυτούς, λοιπόν, που θα επιχειρήσουν να χρυσώσουν το χάπι και να πείσουν το λαό ότι η νέα κυβέρνηση δεν μένει άπραγη απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και πως το παράδειγμα του Έβρου αποτελεί προμήνυμα για μελλοντικές, αποφασιστικές ενέργειες, αφιερώνεται η πρόσφατη ρήση της Μπακογιάννη, στην οποία συνοψίζεται η κυβερνητική αντίληψη για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σε όλους τους τομείς και με την οποία σκιαγραφούνται τα επόμενα βήματα της, που θα οδηγήσουν σε νέες συνθηκολογήσεις και εθνικές ήττες.

A.M.

Exit mobile version