Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο «Ξένιος Ζευς» και η παταγώδης αποτυχία της γαλάζιας πατριδοκαπηλίας

Ο «Ξένιος Ζευς» και η παταγώδης αποτυχία της γαλάζιας πατριδοκαπηλίας

Το θέρος του 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για τα μελλούμενα (μνημόνια, νέα μέτρα κλπ) με την εκπόνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου, βάσει του οποίου θα «καθάριζε» το κέντρο της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες κι ως εκ τούτου θα επιβάλλονταν ο «νόμος και η τάξη».

Χαρακτηριστικό του φιάσκου της εν λόγω επιχείρησης ήταν οι δεκάδες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο στις οποίες Σαμαράς και Δένδιας απολάμβαναν… αμέριμνοι τον καφέ τους στην πλατεία Ομονοίας, ως απτή απόδειξη της αποτελεσματικότητας της επιχείρησης και του κλίματος ασφάλειας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ως γνωστόν, με την αποχώρηση τους επέστρεψε η ανομία, το παρεμπόριο, οι ληστείες, οι βιασμοί, τα ναρκωτικά και οι λαθρομετανάστες αλλά αυτό που έμεινε ήταν… οι εντυπώσεις.

Αντίστοιχα, ζούμε έναν δεύτερο «Ξένιο Δία» στον Έβρο, καθώς το διαδίκτυο και τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα κατακλύζουν το αναγνωστικό κοινό με επικεφαλίδες για απώθηση λαθρομεταναστών, φύλαξη των συνόρων, επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία, συλλήψεις κι εν ολίγοις φτιάχνουν ένα εικονικό, πολεμικό κλίμα για να πείσουν το λαό πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να φτάσει μέχρι τέλους για να υπερασπιστεί τα εθνικά μας δίκαια.

Με την αποχώρηση του κυβερνητικού θιάσου που θα περιοδεύσει στον Έβρο και με το πέρας των αναμενόμενων επαινετικών δηλώσεων για το πόσο ικανή αλλά και διαφορετική είναι από την εθνομηδενιστική του Τσίπρα, θα επιστρέψει αντίστοιχα η… κανονικότητα. Δηλαδή αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών και μεταφορά τους στην ενδοχώρα για… εμπλουτισμό του ελληνικού πολιτισμού με τον αντίστοιχο ισλαμικό.

Κι όπως ο Σαμαράς, έτσι κι ο Μητσοτάκης θα απαξιωθεί στη συνείδηση του λαού που θα νιώσει εξαπατημένος, αφού πέρα από τις εντυπώσεις θα έχει παγιωθεί και μία ζοφερή πραγματικότητα για την οποία υπεύθυνο είναι το κόμμα του, που πουλάει ψευτοπατριωτισμό πάνω στα ερείπια μιας χώρας που δοκιμάζεται σκληρά.

Exit mobile version