Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ρωσία στο πλευρό της Ελλάδος

Η Ρωσία στο πλευρό της Ελλάδος

Για τα όσα συμβαίνουν στα σύνορά μας πήρε θέση ξεκάθαρη η Ρωσία. Όπως έγινε γνωστό, η Ρωσία απέρριψε τις δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας και άλλων δυτικών χωρών για μεταναστευτικές ροές και ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες αυτές «αβάσιμες», μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ δήλωσε: “Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα”.

Η Ρωσία δεν θα σταματήσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας για να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε το Ελσίνκι με τον Φιλανδό ομόλογο του.

Exit mobile version