Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει υπέρ της παραμονής των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει υπέρ της παραμονής των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα

Την 1η Νοεμβρίου του 2019 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α/1.11.2019) ο Νόμος 4636/2019 “Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις”.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με το νέο νόμο «επιχειρείται μια σημαντική τομή στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την παροχή διεθνούς προστασίας, καθώς συστηματοποιείται και αναπροσαρμόζεται σε ένα ενιαίο νομοθέτημα το σύνολο των διατάξεων, που διέπουν την αναγνώριση και το καθεστώς των πολιτών τρίτων χωρών ή των ανιθαγενών, ως δικαιούχων διεθνούς προστασίας, το καθεστώς των προσφύγων ή των ατόμων που δικαιούνται επικουρική προστασία, την υποδοχή των ανωτέρω αιτούντων, τη διαδικασία χορήγησης και ανάκλησης του καθεστώτος διεθνούς προστασίας καθώς και τη διαδικασία παροχής δικαστικής προστασίας.»

Επειδή ο νόμος αυτός αφορά όπως καταλαβαίνετε και τις «επαναπροωθήσεις» προς την Τουρκία, ας δούμε τι αναφέρει πάνω στο ζήτημα.

(Άρθρο 21 Οδηγίας 2011/95/ΕΕ) – Προστασία από την απομάκρυνση
1. Οι αρμόδιες αρχές σέβονται την αρχή της μη επαναπροώθησης σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας.
2. Εφόσον δεν απαγορεύεται από διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας και τηρουμένων των σχετικών διαδικαστικών εγγυήσεων, οι αρμόδιες αρχές δύνανται να απομακρύνουν πρόσφυγα όταν:
α) ευλόγως θεωρείται ότι το εν λόγω πρόσωπο αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια του κράτους ή
β) συνιστά κίνδυνο για την κοινωνία λόγω τελεσίδικης καταδίκης του για τη διάπραξη ιδιαίτερα σοβαρού εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων και των αδικημάτων που αναφέρονται στην περίπτωση β’ της παραγράφου 1 του άρθρου 17.
3. Η αποφαινόμενη αρχή ανακαλεί ή αρνείται να χορηγήσει ή να ανανεώσει την άδεια διαμονής πρόσφυγα εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου.

Στο άρθρο 21 λοιπόν λέει στην ουσία ότι ΔΕΝ επαναπροωθείται ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ.  Δύναται  να απομακρυνθεί μόνο όταν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για ιδιαίτερα σοβαρό έγκλημα. Κατ’ ουσίαν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ΕΞΑΠΑΤΑ τους Έλληνες με τις δήθεν «επαναπροωθήσεις» και την «σκληρή μεταναστευτική πολιτική», όταν ακόμα και σήμερα εκατοντάδες λαθρομετανάστες εισέρχονται παράνομα από τα σύνορα – που δήθεν είναι… σφραγισμένα!

Έχουν νομοθετήσει ΥΠΕΡ της παραμονής εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και για τον λόγο αυτό μόλις ηρεμήσει η κοινή γνώμη θα προχωρήσουν στην δημιουργία περισσότερων από 20 νέων δομών «φιλοξενίας» στην ηπειρωτική Ελλάδα. Κανείς να μην πιστεύει τα παραμύθια για δομές σε «ακατοίκητα νησιά», είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της κυβέρνησης να… μπολιάσει τους Έλληνες με τον «πολυπολιτισμό» και να εντάξει τους λαθρομετανάστες στον κοινωνικό ιστό.

Exit mobile version