Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρόγραμμα ένταξης 3.500 «πρόσφυγων» (για αρχή) στην αγορά εργασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ

Πρόγραμμα ένταξης 3.500 «πρόσφυγων» (για αρχή) στην αγορά εργασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ

Ενώ η οικονομία μπαίνει όπως όλα δείχνουν σε νέες περιπέτειες και η «ανάπτυξη» που υποσχέθηκε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμείνει ένα όνειρο απατηλό, οι δείκτες της ανεργίας εξακολουθούν να προβληματίζουν.

Το υπουργείο εργασίας θα προωθήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για 36.500 άτομα καθώς και δράσεις για την απασχόληση 52.000 νέων έως 29 ετών. Ανάμεσα στους 36.500 υποψηφίους, οι θέσεις αφορούν γυναίκες, άνεργους ΑΜΕΑ, άτομα που έχουν αποφυλακιστεί αλλά και… «πρόσφυγες»! Συγκεκριμένα, 3.500 «πρόσφυγες» θα είναι υπό ένταξη στην αγορά εργασίας και αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα για την διεκδίκηση της ελληνικής υπηκοότητας και του δικαιώματος ψήφου.

Είναι απορίας άξιον γιατί σε μια χώρα με 1.000.000 ανέργους και άλλους τόσους να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, να πρέπει να δοθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας (3.500 για αρχή) σε «πρόσφυγες».Κατά τα’ άλλα κάποιοι αφελείς πιστεύουν ότι ξαφνικά ο Μητσοτάκης έγινε… εθνικός κυβερνήτης που προστατεύει τα σύνορά μας και όταν ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι θαυμαστής της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας»!

Θυμίζουμε πρόσφατη δήλωση της αδελφής του πρωθυπουργού, Ντόρας Μπακογιάνη: «Υπάρχει μία διαδικασία στην Ελλάδα για τους εργάτες γης. Καλείς εργάτες γης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτή η διαδικασία σου επιτρέπει να δώσει προσωρινές άδειες παραμονής. Έχουν δουλειά και στέγη. Η πρότασή μου είναι να πάμε συγκεκριμένα στη Μόρια και να πούμε “ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης ρε παιδιά;” – Είμαι περίεργη να δω ποιοι θα ανταποκριθούν. Ή έχουν μπει σε μια λογική ιδρυματοποίησης; Υπάρχουν υπουργοί που το κουβεντιάσαμε και νομίζουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να περπατήσει, θα το δοκιμάσουμε κι αυτό. Εργάτες γης χρειάζεται η ελληνική ύπαιθρος»…

Πως έλεγε εκείνο το μαυρογιαλούρικο σποτ της ΝΔ; “Το είπαμε και το κάναμε”…

Exit mobile version