Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δημοσκοπήσεις στην υπηρεσία της κυβερνητικής προπαγάνδας

Δημοσκοπήσεις στην υπηρεσία της κυβερνητικής προπαγάνδας

Η χθεσινή έρευνα της Alco κατέγραψε για πρώτη φορά τη δυναμική επανάκαμψης της Χρυσής Αυγής, αφού μετά από μήνες συστηματικής καταστροφολογίας περί «διάλυσης» της παρουσιάζονται τα ευρήματα έρευνας που κατατάσσουν το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών εντός κοινοβουλίου. Στην ίδια έρευνα όμως εντοπίζονται κι άλλα ποιοτικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης στηρίζει φανερά τη Νέα Δημοκρατία και πως η επιχείρηση δημαγωγίας θα συνεχιστεί αμείωτη, μέχρις ότου αυτή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των αφεντικών της.

Ως εκ τούτου, η απότομη μεταστροφή της ΝΔ από την ανθελληνική ρητορική στην όψιμη πατριωτική φαίνεται πως με την κατάλληλη προβολή αρχίζει και βρίσκει θετική ανταπόκριση στον φανταστικό κόσμο των δημοσκοπήσεων. Όπως φαίνεται και στο εν λόγω γράφημα το κυβερνητικό έργο και συγκεκριμένα τα μέτρα της κυβέρνησης σε Έβρο και Αιγαίο φαίνεται να ικανοποιούν τη πλειοψηφία των ερωτηθέντων, πράγμα αναμενόμενο αφού εδώ και εβδομάδες τα συστημικά ΜΜΕ εκθειάζουν την «αποφασιστικότητα» του πρωθυπουργού να φυλάξει τα ελληνικά σύνορα και να αποτρέψει την εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών στη χώρα.

Όμως, η μαθηματική απεικόνιση της αποδοχής της ΝΔ σε ότι αφορά το λαθρομεταναστευτικό είναι κάλπικη και σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τίτλοι κειμένων και λεζάντες με υπόνοιες περί 90% (!) συσπείρωσης και έγκρισης του κυβερνητικού έργου όχι μόνο παραπλανούν, αλλά καλλιεργούν κλίμα για να «αποδειχθεί» η ορθότητα της παθητικής στάσης που τηρεί η ΝΔ ως προς το εν λόγω θέμα, αφού η αλήθεια είναι ότι τα σύνορα φυλάσσονται από τους Στρατιώτες, τους πολίτες και τους εθελοντές και όχι από το κράτος, που μόνιμα παρακαλά τον σουλτάνο να ρίξει τους τόνους και να βρεθεί μία βιώσιμη λύση μέσα από τον «γόνιμο διάλογο».

Στην ουσία η Νέα Δημοκρατία επιστρατεύει τις δημοσκοπήσεις για να ευλογήσει τα γένια της, χρησιμοποιεί τις εταιρείες χειραγώγησης της κοινής γνώμης για να επαινέσει το ανύπαρκτο έργο της, πληρώνει κόσμο για να ξοδεύει μελάνι και εργατοώρες για να αναπαράγει το πόσο πετυχημένη είναι και παρουσιάζει μία ψευδή εικόνα στο λαό για να συντηρήσει το μύθο της αυτοδύναμης κυριαρχίας. Αυτό που δεν έχει καταλάβει όμως η ΝΔ και οι μισθοφόροι της είναι ότι στην ουσία δεν επιβραβεύεται η ίδια, αλλά οι θέσεις της Χρυσής Αυγής, οι οποίες ασφαλώς και θα μείνουν αναλλοίωτες όταν ο κυβερνητικός θίασος αλλάξει (ξανά) ρητορική κι επιστρέψει στα γνώριμα λημέρια του φιλελεύθερου εθνομηδενισμού.

Επίσης, η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής σε περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η περίφημη δίκη κι εν μέσω επικοινωνιακής καταιγίδας που παρουσιάζει το κίνημα «τελειωμένο». Οι εξελίξεις λοιπόν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην πολιτική ταυτότητα της πατριδοκάπηλης ΝΔ, αλλά και ανατροπές στους εκλογικούς συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν στο εγγύς μέλλον, αφού οι Έλληνες εθνικιστές και η Χρυσή Αυγή ήδη φαίνεται να αποτελούν την απάντηση στις επικίνδυνες πολιτικές των «γαλάζιων» εθνοσωτήρων.

Exit mobile version