Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το αδιέξοδο στο λαθρομεταναστευτικό φέρνει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Το αδιέξοδο στο λαθρομεταναστευτικό φέρνει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Ο εμβολισμός του σκάφους του Λιμενικού μας σώματος από πλωτό της Τουρκικής Ακτοφυλακής στα ανοικτά της Κω, αποτελεί πολεμική ενέργεια. Η Τουρκία αναζητά ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και μέσω αυτού να επιβάλλει τις διεκδικήσεις της έναντι της Ελλάδος.

Το αδιέξοδο του λαθρομεταναστευτικού στον Έβρο έχει ήδη γίνει αντιληπτό από την αλλαγή της ατζέντας των ελλαδικών ΜΜΕ. Η άμυνα του Στρατού μας στον Έβρο πέρασε ήδη στα “ψιλά” των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και την θέση της πήρε ο κορωνοϊός.

Το αδιέξοδο αυτό – με δεδομένη την μη παραίτηση της Τουρκίας από τις γνωστές της διεκδικήσεις – μπορεί να οδηγήσει σε δύο μόνο καταστάσεις: Είτε την παραίτηση της γραμμής άμυνας του Έβρου, είτε με μια επιχείρηση “σοκ και δέος” στο Αιγαίο μας.

Η πρώτη περίπτωση είναι και εκείνη με το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος. Και αυτό είναι το μόνο που υπολογίζουν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Με ένα θερμό επεισόδιο όμως, μπορούν να καθοδηγήσουν την κοινή γνώμη εκεί ακριβώς που θέλουν: Στην συνεργασία της Ελλάδος με την Τουρκία.

Η χθεσινή ενέργεια της Τουρκίας ήταν ξεκάθαρα δολοφονική. Θα το επιχειρήσει ξανά. Η προσοχή όλων θα πρέπει να είναι στραμμένη στο Αιγαίο.

Exit mobile version