Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατάπτυστο κείμενο υπέρ «προσφύγων και μεταναστών» από 85 πανεπιστημιακούς καθηγητές

Κατάπτυστο κείμενο υπέρ «προσφύγων και μεταναστών» από 85 πανεπιστημιακούς καθηγητές

Την γνωστή ρήση «καθηγητές τρεις και εχάθη η Πατρίς» θυμίζει το… μανιφέστο 85 πανεπιστημιακών καθηγητών για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα σύνορα του Έβρου. Για να καταλάβετε την «ξύλινη γλώσσα» που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένοι «διανοούμενοι», παραθέτουμε τα στατιστικά της χρήσεως ορισμένων λέξεων (και τα παράγωγά τους, πχ. ρατσισμός, ρατσιστής κ.α.) στο συγκεκριμένο κείμενο: Ακροδεξιά 5, ρατσισμός 4, φασισμός 3, ξενοφοβία 4, μισανθρωπισμός 2, αλληλεγγύη 3, πλούσιοι 4, ιμπεριαλισμός 2, ΝΑΤΟ 3, ΕΕ 3, ΗΠΑ 3.

Στο κείμενο αυτό, που φέρει τον τίτλο «Σε αυτόν τον πόλεμο ποιος είναι ο εχθρός μας;» η λέξη «Τουρκία» υπάρχει μόνο 1 (ολογράφως: μία) φορά. Για να καταλάβετε «που το πάνε» οι εν λόγω τύποι, να πως προσδιορίζουν τους… εχθρούς τους: «Εχθροί μας είναι οι δυνάμεις του πολέμου, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ολιγαρχία του πλούτου σε Ελλάδα και Τουρκία και οι πολιτικοί υπηρέτες της! Εχθροί μας είναι οι κάθε λογής πατριδοκάπηλοι και πολεμοκάπηλοι, οι φασίστες και οι ρατσιστές, οι έμποροι του μισανθρωπισμού!»

Γενικότερα, όλο το κείμενο είναι κατάπτυστο και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο επ’ αυτού. Κάποιοι θα τους χαρακτήριζαν, πιθανότατα, ως «πέμπτη φάλαγγα» του Ερντογάν στην χώρα μας. Κάποιοι άλλοι, ορμώμενοι από την ρήση που παραθέτουμε στην αρχή του κειμένου, ίσως θα έλεγαν «καθηγητές 85, σας αξίζουν μούτζες 5…»

Εμείς, μιας και στις τελευταίες 6 λέξεις του κειμένου τους λένε ότι αγωνίζονται «για μια κοινωνία συντροφικότητας και ανθρωπιάς!», τους ρωτάμε ευθέως: Πόσους «πρόσφυγες και μετανάστες» είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν επ’ αόριστον στα σπίτια τους και να καλύψουν όλα τα έξοδά τους με τον σίγουρα πολύ ικανοποιητικό (άλλοι θα τον χαρακτήριζαν παχυλό) μισθό τους, έτσι ώστε να αποδείξουν έμπρακτα την «συντροφικότητα», την «ανθρωπιά» και την «αλληλεγγύη» τους; Αν και όταν απαντήσουν θετικά στο ερώτημα αυτό, και βεβαίως φροντίσουν να το κάνουν πράξη, τότε ας βγάλουν όσα «μανιφέστα» θέλουν. Μέχρι τότε, όμως, θα τους θεωρούμε εκτός τόπου και χρόνου, σε πλήρη συγκρουσιακή αντίθεση με την Πατρίδα και τον Λαό των Ελλήνων, ή απλώς «τζάμπα μάγκες»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version