Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όλα ξεκινούν από τα Χρηματιστήρια

Όλα ξεκινούν από τα Χρηματιστήρια

Ο Διδάκτωρ Διεθνών Οικονομικών ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Γκράβας δήλωσε για την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται απότομα διεθνώς: 

“Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Από το πρωί στις ασιατικές αγορές έχουμε πρωτοφανείς κινήσεις στην αγορά πετρελαίου». Το 30% «είναι η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση που καταγράφεται από τον πόλεμο του Κόλπου το 1991». Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, «επηρεάζεται η ψυχολογία της αγοράς, ανατροφοδοτώντας τις αρνητικές επενδυτικές προσδοκίες. Βραχυπρόθεσμα, οι επενδυτές ακολουθούν συμπεριφορά αγέλης και σπανίως οι αποφάσεις τους είναι ορθολογικές. Πουλάνε μαζικά. Όλοι φοβούνται… Οι υπερβολές ξεκινούν από την χρηματιστηριακή αγορά και διαχέεται η ανησυχία και στα υπόλοιπα στρώματα μέχρι την πραγματική οικονομία.”

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η πραγματική οικονομία δεν έχει σχέση με τα όσα γίνονται και διαμορφώνουν τους δείκτες και τις αγορές. Τι είναι αυτό λοιπόν, που τις διαμορφώνει εάν δεν είναι η πραγματική οικονομία; Μήπως είναι μία παγκόσμια απάτη, μίας διεθνούς συμμορίας, η οποία θέλει να εξουσιάσει όλο τον κόσμο; 

Exit mobile version