Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι οχιές του Βελόπουλου και ένα κράτος – οπερέτα

Οι οχιές του Βελόπουλου και ένα κράτος - οπερέτα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την ελληνική κοινωνία και κυρίως από την υπέροχη συντεχνία των πολιτευτών του νεοελληνικού κράτους. Εις ό,τι αφορά τις εμπορικές του δραστηριότητες, δεν έκανε τίποτε άλλο, παρά να πουλάει “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”, όπως μονίμως πωλούν όλοι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο και οι οποίοι βεβαίως δεν ξεκίνησαν από τόσο χαμηλά, ώστε να είναι αναγκασμένοι να πουλάνε άλλοτε τις επιστολές του Ιησού, άλλοτε το φάρμακο για την καράφλα και τώρα το περίφημο “Βυζαντινόν”, με το οποίο δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτε από τον κορονωϊό…

Η περίπτωσή του μας θυμίζει τους στίχους του μεγάλου σατυρικού μας ποιητή Γ. Σουρή:

Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια,
κλέφτες χωρίς μια πήχη γη και κλέφτες με παλάτια,
ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί
ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση όμως είναι ότι όπως ο ίδιος ο Βελόπουλος έχει πει παρουσιάζοντας το προϊόν του, αυτό περιέχει δηλητήριο οχιάς! Πόσα γραμμάρια δηλητήριο μπορεί να έχει μια οχιά; Και πόσες οχιές μπορεί να βρήκε ο Βελόπουλος; Εκτός εάν είναι και γητευτής φιδιών…! Μιλάμε, για χιλιάδες μπουκάλια και για χιλιάδες οχιές, που τις βρήκε;

Από την άλλη πλευρά σκέφτομαι, πόσο βλάκες μπορεί να είναι κάποιοι να βλέπουν κάποιο καραφλό να πουλάει φάρμακο για την καράφλα; Και όχι μόνον να τον πιστεύουν, αλλά να τον ψηφίζουν κι όλας!

Σχετικώς, τώρα, με το περίφημο “Βυζαντινόν”, είχε πει ακριβώς ο Βελόπουλος τα παρακάτω λόγια:

«Ο κορoνωϊός είναι ένα θέμα. Με την “Βυζαντινόν”, αποτρέπετε κάθε μικρόβια από τα χέρια σας. Είναι φυσικό, φόρμουλα με βότανα μέσα. Μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ και θα είστε Ok. Μετά μπορείτε να κάνετε και 17 χειραψίες. Έχει μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών. Και κάποια από τα βότανα υπάρχουν μόνο στην Αυστραλία. Ούτε να φοβάσαι τον κορωνοϊό. Ούτε τίποτα. Έχει από τα λίγα βότανα που είναι δυσεύρετα. Ούτε κορωνοϊό, ούτε να φοβάστε ιώσεις, ούτε βακτήρια ούτε να φοβάστε τίποτα. Πάρτε το και θα με θυμηθείτε…»

Μη φοβάστε τίποτε λέει… Διαβάστε τα, όσοι γνωρίζετε ανάγνωση και δεν έχετε αλειφτεί με δηλητήριο οχιάς και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

Exit mobile version